انتخاب برگه

داشتن ظاهری زیبا و چهره ای متناسب امروزه به دغدغه بسیاری از خانم ها و آقایان مبدل شده است. جزئیات ظریف چهره، زوایا و فرم سه بعدی آن همگی در تمایز ظاهری ما از دیگران نقش دارند. از سوی دیگر، تناسب و هماهنگی بین اجزای مختلف صورت عامل مهمی از نظر زیبایی شناختی به شمار می آید. این تناسب ممکن است از ابتدا به صورت مادرزادی نقایصی داشته و یا به دنبال افزایش سن، بیماری و تصادف های گوناگون خدشه دار گردد. از این رو تکنیک های زاویه سازی صورت یا کانتورینگ چهره طرفداران زیادی را در بین مردم پیدا کرده اند.

زاویه سازی و کانتورینگ صورت به منظور رفع نقایص چهره و جوان سازی پوست صورت انجام می گیرد. روش های مختلفی برای این کار ابداع شده است که بسته به تمایلات هر فرد و حالت اولیه چهره می توان آن ها را مورد استفاده قرار داد. برخی از این تکنیک ها مانند جراحی  پلاستیک تهاجمی تر بوده و بنابراین ثبات قدم بیشتری را می طلبند. در حالی که برخی روش ها ساده تر بوده و می توان آن ها را به صورت سرپایی و بدون هیچ گونه عارضه ای بر روی چهره پیاده کرد. اگر می خواهید در مورد روش های مختلف زاویه سازی صورت یا مدلینگ صورت بیشتر بدانید، حتماً تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

زاویه صورت یا کانتورینگ صورت چیست

چه فرمی برای صورت افراد ایده آل است؟

اگرچه معیار دقیق و مشخصی برای زیبایی و چهره ایده آل وجود ندارد، اما به صورت کلی جوامع به تعریف هایی رایج در مورد زیبایی صورت دست یافته اند. این تعریف ها مورد قبول اکثر افراد جامعه بوده و اکثریت نیز می کوشند ظاهر خود را به این معیارهای نسبی نزدیک نمایند. برای مثال، به طور معمول صورت قلبی شکل و یا  Vشکل برای خانم ها مورد پذیرش بوده و در مورد آقایان فک برجسته از معیارهای جذابیت در نظر گرفته می شود. بنابراین معمولاً زاویه بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ درجه برای خانم ها و زاویه کمتر برای آقایان ایده آل به شمار می آید.

البته این استانداردها با گذر زمان تکامل پیدا کرده و بنابراین ممکن است در آینده فرم جدیدتری به خود بگیرند؛ کما اینکه همین حالا هم بسیاری از خانم ها نسبت به زاویه تند فک در خود تمایل نشان داده و آن را نشانی از زیبایی و اعتماد به نفس بالا به شمار می آورند.

زاویه سازی صورت چیست؟

زاویه سازی فک (Orthognathic) از واژه های یونانی Orthos به معنای «مستقیم» و gnathic به معنای «فک» منشأ می گیرد. اصطلاح کانتورینگ نیز از مفهوم سایه روشن در نقاشی و تصویرنگاری وام گرفته شده است. بنابراین ارتوگناتیک یا زاویه سازی فک و صورت عبارت است از مجموعه اقداماتی که به منظور بهبود ناهنجاری های موجود در صورت و فک انجام گرفته و زیبایی و تناسب را به حالات چهره افراد بازمی گرداند.

تأثیر زاویه سازی بر زیبایی صورت

در زاویه سازی و مدلینگ چهره همانند نوعی سفالگری، فرم صورت و فک به شکل دلخواه درآمده و نقایص و عدم تناسب آن برطرف می گردد. به عنوان مثال کشیدن و V شکل ساختن فک و کوچک  کردن آن، لاغری صورت و برجسته سازی گونه ها و چانه از جمله اقدامات زیبایی در تکنیک های زاویه سازی و کانتورینگ صورت به شمار می آیند.

از جمله مزایای دیگری که این روش ها به همراه دارند می توان به جوان سازی پوست، بهبود ظاهر و ظریف تر شدن بینی و درشت تر به نظر آمدن چشم ها اشاره کرد. زاویه سازی همچنین برای افرادی که دچار دفورمیتی های مادزادی صورت هستند و یا کسانی که در اثر تصادف فرم طبیعی صورت خود را از دست داده اند بسیار مفید خواهد بود.

پر کردن فرورفتگی ها و نقایص صورت، اعتماد به نفس از دست رفته شما را مجدداً بازخواهد گرداند. زیبایی چهره عامل مهمی در ایجاد تصویر کلی هر فرد از خود بوده و بنابراین با کانتورینگ صورت با یک تیر دو نشان خواهید زد؛ هم زیبایی و تناسب اجزای چهره خود را بازخواهید یافت و هم از نظر روانی اعتماد به نفستان تقویت خواهد شد. این امر خصوصاً برای افراد مسن که به دلیل کهولت سن دچار افتادگی بافت صورت و ناهماهنگی اجزای چهره خود شده اند بسیار حائز اهمیت بوده و در کیفیت زندگی این قشر از جامعه نقش بسزایی خواهد داشت.

کاندیدای مناسب زاویه سازی صورت

دقت داشته باشید که مدلینگ چهره برای همه افراد مناسب نبوده و بنابراین برای اینکه بتوانید از مزایای زاویه سازی فک بهره مند گردید، باید از قبل ویژگی های بخصوصی را در صورت خود داشته باشید. اگر هر یک از موارد زیر در شما صدق می کند، در آن صورت شما کاندید مناسبی برای تکنیک های زاویه سازی صورت خواهید بود:

  • اگر فک مربعی شکل یا پهن دارید
  • اگر چانه دایره ای شکل دارید
  • اگر خط فک شما بدون زاویه است
  • اگر گونه های چاقی دارید
  • اگر خانم هستید ولی فک و چانه تان زاویه مردانه دارد
  • اگر گونه هایی لاغر دارید

یک راه ساده برای اینکه بفهمید که آیا کاندید مناسبی برای زاویه سازی فک هستید یا خیر این است که با قرار دادن دو انگشت شست خود بر روی گونه ها، پوست صورتتان را به دو طرف بکشید. اگر این حالت موجب بهبود کانتور و زیباتر شدن حالت چهره تان می شود، بنابراین تزریق ژل و دیگر روش های زاویه سازی نیز بر روی صورت شما اثربخش خواهند بود.

اشکال مختلف صورت

چه کسانی نمی توانند عمل زاویه سازی صورت را انجام دهند؟

علاوه بر معیارهایی که شما را به کاندیدی مناسب برای عمل زاویه سازی و مدلینگ چهره تبدیل می کنند، برخورداری از برخی ویژگی های ظاهری نیز موجب می شوند که نتوانید از این روش ها بهره مناسب را ببرید. اگر هر یک از ویژگی های زیر را داریدَ، بهتر است از اعمال کانتورینگ و زاویه سازی فک صرفنظر کنید:

  • اگر صورت خیلی چاق یا خیلی لاغر دارید.
  • اگر پوستتان دچار افتادگی شده است.
  • اگر فک پایینی کوچکی دارید.
  • اگر گونه های کوچکی دارید.
  • اگر بینی بزرگی دارید.
  • اگر چانه تان دچار عقب رفتگی است.
  • اگر گردن چاقی دارید.
  • اگر قسمت بالای صورتتان نسبت به قسمت پایین باریکتر است.

انواع روش های زاویه سازی صورت

همانطور که گفتیم، روش های متعددی برای زاویه سازی فک و صورت و کانتورینگ چهره ابداع شده است. اینکه کدام روش برای شما مناسب تر خواهد بود بستگی به نظر پزشک معالجتان خواهد داشت. پزشک متخصص با در نظر گرفتن حالت صورت و گردن و دیگر ویژگی های ظاهری شما تصمیم به انتخاب یک روش درمانی گرفته و با مطرح کردن ریسک ها و نتایج مورد انتظار، رضایت آگاهانه شما از انجام این مداخلات زیبایی را جویا خواهد شد.

قبل از انجام این اقدامات لازم است که تمهیداتی نیز صورت گیرد؛ برای مثال انجام تست حساسیت در مورد روش هایی مانند استفاده از فیلر یا نخ برای لیفت صورت بسیار حائز اهمیت بوده و می تواند شما را از عوارض ناخواسته و قابل پیشگیری مانند حساسیت های شدید مصون نگه دارد.

روش های زاویه سازی و مدلینگ صورت را می توان در یکی از دسته های زیر جای داد:

  • زاویه سازی با تزریق چربی
  • زاویه سازی با تزریق فیلرها و ژل ها
  • زاویه سازی از طریق لیفت صورت به روش جراحی یا لیفت با نخ
  • زاویه سازی با جایگذاری پروتز به روش جراحی

هر یک از این موارد دارای مزایا و معایب خاص خود بوده و خطرات ناشی از آن ها نیز بسته به تهاجمی یا غیرتهاجمی بودن این روش ها تعیین می گردد. روش های جراحی و لیفت صورت عمدتاً تهاجمی تر بوده و به همان نسبت نتایج قطعی تری نیز خواهند داشت. بسته به نظر پزشک متخصص و ترجیحات فعلی هر فرد، بهترین روش برای زاویه سازی و مدلینگ صورت انتخاب می گردد.

در ادامه به توضیح انواع روش های مختلف زاویه سازی صورت، میزان اثربخشی، عوارض، هزینه ها و دیگر نکاتی که باید در مورد این اقدامات مداخله ای بدانید می پردازیم:

روش های غیرجراحی زاویه سازی و کانتورینگ چهره

مدلینگ چهره به روش تزریق چربی اتولوگ

در زاویه سازی چهره به روش تزریق چربی، بافت چربی اضافه به روش لیپوساکشن از دیگر قسمت های بدن (مانند چربی دور ناف، پهلوها، کشاله ران و دور زانوها) برداشته شده و در نواحی مورد نظر در صورت فرد تزریق می گردد. برای این کار نیازی به بی هوشی عمومی نبوده و عمل جراحی تزریق چربی عمدتاً به صورت سرپایی و از طریق بی حسی موضعی انجام می شود. بنابراین فرد در همان روز می تواند به فعالیت های نرمال خود بازگردد.

در این روش، پس از استخراج چربی از نواحی ذکر شده در بالا، این چربی تحت فرآیند آماده سازی (با سانتریفیوژ) قرار گرفته و سپس به همراه پلاسمای غنی از پلاکت از طریق میل های کوچکی به نام کانول به طور یکنواخت به محل دلخواه تزریق می شود.

اغلب اوقات به دلیل میزان جذب بالای چربی، مقدار بافت تزریق شده بیش از حد نیاز بوده و همین عامل موجب می شود که در روزهای اول بعد از عمل صورت افراد کمی پف کرده به نظر بیاید که البته این حالت در طی هفته ها و ماه های بعد کم کم برطرف می گردد.

چربی خاصیت پرکنندگی و برجسته سازی داشته و به عنوان یکی از بهترین روش های زاویه سازی صورت و مدلینگ شناخته می شود. حالت ژلاتینی چربی موجب می شود که در مقایسه با تزریق ژل، انعطاف و نرمی بیشتری را در بافت شاهد باشیم. همچنین عوارض تزریق چربی نادر بوده و اغلب به دلیل تکنیک اشتباه تزریق رخ می دهند. بنابراین با مراجعه به مراکز پیشرفته و انتخاب پزشکان حاذق در امر زیبایی می توانید از بسیاری از این عوارض پیشگیری کنید. این موارد عبارتند از:

  • احتمال آسیب به عروق
  • تغییر رنگ و ظاهر غیرطبیعی به دلیل تزریق بیش از حد چربی
  • لخته شدن خون
  • خونریزی
  • ایجاد بافت جوشگاهی
  • آمبولی چربی به دنبال تزریق اشتباه در رگ

چربی به کار رفته در این روش از بافت طبیعی خود فرد گرفته شده و بنابراین بیشترین میزان سازگاری بافتی را با بدن فرد نشان می دهد. این موضوع برخلاف تزریق ژل و فیلر است که ممکن است ایجاد حساسیت نموده و نتایج درمانی را تحت الشعاع قرار دهد.

اثرات تزریق چربی اغلب اوقات تا چندین سال ماندگاری خواهد داشت. به طور نرمال جذب چربی در ظرف یک سال چیزی حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد بوده؛ اما به دلیل وجود سلول های زنده در بافت چربی، ممکن است اثرات این روش تا سال ها و حتی گاهی تا آخر عمر باقی بماند.

معمولاً پس از عمل تا چندین روز ممکن است کبودی و تورم وجود داشته باشد که اغلب ظرف روزهای آینده برطرف می گردد. برای کاهش علائم و درد ناشی از این عمل می توانید از داروهای مسکن خوراکی، کمپرس سرد یا یخ استفاده کنید.

زاویه سازی صورت با تزریق ژل یا فیلر

تزریق ژل قابل جذب نیز به عنوان یکی از روش های موقت و غیرتهاجمی برای زاویه سازی و کانتور صورت در نظر گرفته می شود. فیلرهای پوست عمدتاً از ترکیبات طبیعی برپایه هیالورونیک اسید و کلسیم تشکیل شده  و به منظور حجم دهی و زاویه سازی در قسمت تحتانی فک و صورت، پر کردن فرورفتگی های شقیقه و ناحیه کوچکی از گردن به کار برده می شوند. همچنین کلاژن به کار رفته در این ژل ها موجب تقویت آب رسانی به پوست می گردد.

ژل های حاوی هیدروکسی آپاتیت (بافت اصلی استخوان) ماندگاری بالاتری داشته و بیشتر برای ایجاد فرم مطلوب در نواحی استخوانی مانند زاویه فک و چانه کاربرد دارند.

اگر می خواهید به فرم قرینه و ایده آل V شکل صورت و چانه ای ظریف و بی نقص دست یابید و یا اگر جوان سازی پوست برایتان یک دغدغه جدی به شمار می رود، تزریق ژل های حاوی هیالورونیک اسید به شما پیشنهاد می شود. هیالورونیک اسید یکی از ترکیبات طبیعی بدن بوده و بنابراین پس از تزریق در زیر پوست، به مرور جذب بدن می گردد. از این رو مدت زمان ماندگاری تزریق فیلر عمدتاً ۱ تا ۲ سال بوده و پس از این مدت، باید مجدداً به پزشک جهت تزریق مجدد ژل مراجعه کنید.

لازم به ذکر است که ژل ها و فیلرهای تقلبی در بازار کم نیستند و ژل های معتبر و دارای تأییدیه FDA یا CE اغلب بسیار گران بوده و ضمناً بایستی حجم بالایی از آن ها تزریق گردد. همین امر به کلاه برداران و مراکز غیرمعتبر این فرصت را می دهد که با ارائه محصولات تقلبی و بی کیفیت سلامت و زیبایی مراجعان را به خطر بیاندازند.

ترکیبات نامرغوب اثرات جبران ناپذیری را بر روی پوست شما وارد آورده و موجب می شوند که نه تنها بهبودی در چهره تان صورت نگیرد، بلکه وضعیت از آنچه هست نیز خراب تر گردد. بنابراین توصیه اکید بر آن است که حتماً به سراغ مراکز معتبر و پزشکان حاذق رفته و پیش از تن دادن به عمل تزریق فیلر، حتماً نمونه کار پزشک و سابقه حرفه ای وی را مورد بررسی قرار دهید. در این روش، مهارت پزشک در تزریق کافی و متناسب با آناتومی صورت از اهمیت بسیاری برخوردار است.

تزریق ژل یا فیلر از طریق بی حسی موضعی انجام می گیرد. پس از بی حس کردن ناحیه تزریق، فیلر به وسیله سوزن های مخصوص وارد قسمت مورد نظر در زیر پوست گردیده و برجستگی ها و فرم دلخواه چهره را بازسازی می کند. تمام این کارها در عرض ۳۰ دقیقه انجام گرفته و دوره نقاهت آن نیز حداکثر یک هفته خواهد بود. تزریق سرپایی ژل نسبت به برخی اعمال جراحی پردردسر مقرون به صرفه تر بوده و ظرف مدت کوتاه تری شما را به نتایج دلخواهتان می رساند.

برخی از عوارض تزریق ژل هیالورونیک اسید عبارتند از:

  • عدم تقارن
  • عفونت
  • کبودی و ورم
  • حساسیت به مواد به کار رفته در ژل
  • آسیب به عروق خونی (نادر)

التهاب و تورم پوست بعد از تزریق ژل امری طبیعی است. برای اینکه از این اثرات جانبی نامطلوب پیشگیری نمایید، توصیه می شود که از کمپرس یخ با فاصله هر دو ساعت استفاده نموده و حداقل تا ۴ ساعت از آرایش کردن خودداری کنید.

فیلم زاویه سازی صورت با تزریق ژل

این ژل ها عمدتاً بسیار متحرک بوده و بنابراین توصیه می شود که بعد از تزریق فیلر تا مدت ۴۸ ساعت از دست زدن به صورت خود یا آب زدن به آن خودداری کنید. دستکاری صورت بعد از تزریق ژل ممکن است موجب حرکت آن در زیر پوست و تغییر شکل و کانتور صورت گردد. همچنین سعی کنید تا ۲ هفته بعد از انجام تزریق، از گرمای بیش از حد مثلاً قرار گرفتن در زیر آفتاب مستقیم یا سونا و یوگای داغ و مصرف غذاهای تند و پرادویه دوری کنید. ورزش سنگین، استعمال دخانیات و مصرف الکل نیز از جمله مواردی به شمار می آیند که با پرهیز از آن ها می توانید نتایج مطلوب تری را از تزریق ژل بگیرید.

 زاویه سازی صورت با بوتاکس

تزریق بوتاکس یکی از روش های متداول در زاویه دار کردن صورت و فرم دهی به چهره بوده و عمدتاً به منظور باریک ساختن خط فک از طریق فلج کردن و کاهش حجم عضلات مسئول جویدن به کار برده می شود. معمولاً به دنبال ساعت های طولانی آدامس جویدن و فشار به فک این عضلات بزرگ و به اصطلاح هایپرتروفی می گردند. از اینرو بسیاری از افراد به انواع و اقسام روش ها برای کوچک تر ساختن این عضلات و باریک ساختن فک خود روی می آورند. تزریق بوتاکس یا سم بوتولینوم یکی از این روش های پرکاربرد است.

با تزریق این سم به عضله اصلی جویدن (عضله ماستر) در دو طرف صورت، از انقباض و بالک عضلانی آن کاسته شده و موجب می گردد که فرم فک و چانه به شکل دلخواه و کشیده درآید. از همین رو، بوتاکس به طور ویژه برای آن دسته از مراجعانی که فکی مربعی شکل دارند، انتخابی ایده آل به شمار می آید.

این روش تا حد زیادی بدون درد بوده و حتی در بسیاری از اوقات نیازی به استفاده از ترکیبات بی حس کننده موضعی نیز ندارد. تزریق سم بوتولینوم در عرض چند دقیقه و از طریق نقاط ظریفی در امتداد عضله ماستر صورت گرفته و به سادگی موجب زاویه سازی فک و چانه و فرم دهی به قسمت تحتانی صورت می گردد. تزریق بوتاکس برای افرادی که بالک عضلانی قابل توجهی در ناحیه زاویه فک و عضله ماستر دارند انتخابی مناسب به شمار می رود.

معمولاً ۳ تا ۵ روز تا نمایان شدن اثرات مطلوب تزریق بوتاکس زمان لازم است. البته گاهی برای مشاهده کامل نتایج بوتاکس ممکن است نیاز باشد چند هفته (به طور تقریبی ۶ هفته) به آن زمان بدهید. اثرات این تکنیک زاویه سازی صورت عمدتاً بین ۶ تا ۱۸ ماه باقی خواهد ماند.

معمولاً توصیه می شود که پس از ۳ ماه از تزریق اول، به پزشک خود مراجعه کنید. در این ویزیت پزشک بسته به میزان اثربخشی بوتاکس، ممکن است پیشنهاد جلسات درمانی مضاعف را به شما بدهد. برخی افراد برای دستیابی به نتایج دلخواه خود تا سه مرتبه عمل بوتاکس را تکرار می کنند. همچنین پس از از بین رفتن اثر بوتولینوم، می توانید با مراجعه مجدد به کلینیک های زیبایی معتبر اقدام به تجدید تزریق بوتاکس در عضلات خود نمایید.

تزریق بوتاکس عارضه چندانی را به دنبال نداشته و دوران نقاهت آن نیز بسیار کوتاه و ناچیز است. در حقیقت شما چند ساعت بعد از تزریق سم بوتولینوم می توانید فعالیت های معمول و ورزش خود را از سر بگیرید و بنابراین هیچ گونه نگرانی از بابت درد، تورم و کبودی نیز وجود نخواهد داشت.

زاویه سازی صورت با نخ

زاویه سازی صورت با نخ جدیداً محبوبیت زیادی را در میان مراجعان به کلینیک های زیبایی کسب نموده است. نخ های جذبی به عنوان یک روش جدید برای زاویه سازی صورت به کار رفته و عمدتاً غیرتهاجمی در نظر گرفته می شوند. در این روش، این نخ ها (معمولاً نخ سیلوئت) از طریق سوزن های نازک و مخصوص در زیر پوست جاسازی شده و علاوه بر لیفتینگ و بالا کشیدن پوست، با القای ساخت کلاژن، الاستین و هیالورونیک اسید، طراوت و جوانی را برای چهره شما به ارمغان می آورند. انجام این روش تنها به 30 دقیقه زمان نیاز دارد. اکثر اوقات اثرات مثبت زاویه سازی با نخ تا ۲ سال ماندگاری خواهند داشت؛ این در حالی است که نخ ها در عرض ۶ تا ۸ ماه جذب می گردند.

تمامی افرادی که به علت بالا رفتن سن دچار افتادگی و شل شدن بافت پوست خود شده اند، از این تکنیک سود خواهند برد. الیاف کلاژن خطوط عمیق و چین و چروک های پوست را از بین برده و تا حد امکان رد پای پیری را از چهره شما می زدایند.

دقت داشته باشید که زاویه سازی صورت با نخ در مقایسه با اعمال جراحی لیفتینگ بسیار غیرتهاجمی تر بوده و از دوره نقاهت کوتاه تری برخوردار است. برخلاف جراحی های پلاستیک، با این روش احتیاجی به دریافت بی حسی موضعی یا عمومی نخواهید داشت و در عرض مدت زمان بسیار کوتاهی می توانید با امنیت کامل به نتایج دلخواه خود دست یابید.

این روش فاقد هرگونه عارضه  بوده و جای عبور نخ ها نیز بر روی پوست باقی نخواهد ماند. البته دقت داشته باشید که در این روش خبری از حجم دهی به بافت پوست نخواهد بود. بنابراین اثربخشی لیفت صورت با نخ در مقایسه با تکنیک های پیش تر ذکر شده اندک بوده و بهتر است استفاده از نخ در کنار سایر روش ها مثلاً همراه با تزریق فیلر به کار رود.

تهیه نخ های مرغوب و باکیفیت نیز موضوع دیگری است که بایستی در هنگام انتخاب این روش مد نظر قرار دهید. این نخ ها عموماً قیمت بالایی داشته و ممکن است نیاز باشد که از چندین نخ برای این منظور استفاده کنید. پزشکان متخصص و جراحان باتجربه بهترین راهنمایی ها را در خصوص انتخاب روش های زاویه سازی صورت و فک و میزان اثربخشی هر یک از این روش ها به شما ارائه خواهند داد.

زاویه سازی صورت با جراحی

روش های جراحی زاویه سازی صورت – لیفتینگ

لیفت صورت یک روش دائمی و قطعی برای زاویه سازی و کانتورینگ پوست صورت خصوصاً در موارد تغییرات شدید و غیرقابل چشم پوشی به شمار می آید. در عمل لیفتینگ جراح تحت بیهوشی عمومی، قسمتی از عضلات و استخوان های فک و چانه بیمار را برداشته و در واقع چهره فرد را به فرم دلخواه و ایده آل وی تراش می دهد. ممکن است در مواردی احتیاج به استفاده از پروتز نیز باشد. عمل جراحی بوکال (برداشتن چربی ناحیه بوکال)، برداشتن غبغب، جراحی چال گونه، لیفت شقیقه و… همگی در طبقه بندی اعمال جراحی لیفت صورت جای می گیرند.

جراحی های زاویه سازی و مدلینگ عوارض بیشتری در مقایسه با دیگر روش های غیرتهاجمی داشته و دوران نقاهت و مراقبت بعد از عمل در مورد آن ها طولانی تر از دیگر تکنیک هاست. ایجاد اسکار و خطر عفونت از جمله زنگ خطر هایی محسوب می گردند که در خصوص این روش جراحی بایستی مدنظر قرار گیرند. هزینه بالای این روش نیز عامل دیگری است که از جذابیت آن به عنوان یکی از روش های قطعی زاویه سازی و کانتورینگ صورت می کاهد. از سوی دیگر، همانطور که گفتیم جراحی لیفت صورت دائمی بوده و بنابراین در صورت عدم رضایت، امکان بازگشت به حالت اولیه وجود نخواهد داشت. این موارد از جمله برتری های تزریق ژل در مقایسه با عمل جراحی به شمار می آیند.

در زیر به توضیح مختصر هر یک از انواع جراحی های زاویه سازی صورت می پردازیم:

  • جراحی غبغب: در جراحی غبغب، عضله زیر چانه که با افزایش سن یا چاقی دچار افتادگی شده مورد توجه قرار می گیرد. در عمل جراحی تخلیه غبغب با لیپوساکشن، چربی های اضافی زیر چانه برداشته شده و نواحی دارای افتادگی در گردن نیز سفت می گردند. بنابراین در مدت زمانی کوتاه بدون ایجاد هیچ گونه جای زخم یا اسکاری می توانید چانه و گردن خود را به فرم اولیه و ظریف آن دربیاورید.
  • جراحی بزرگ تر کردن گونه ها:یکی از تکنیک های جراحی زاویه سازی، جراحی بزرگ تر کردن گونه هاست که در آن شکل Vدر گونه ها ایجاد می شود.
  • بزرگ تر کردن چانه به روش ژنیوپلاستی:گاهی اوقات نیاز است که چانه برجسته تر به نظر آمده و صورت شکل استخوانی تری به خود بگیرد. در این عمل جراحی تمرکز بر بزرگ تر و برجسته تر نشان داده چانه خواهد بود.
  • کوچک تر کردن چانه به روش ژنیوپلاستی:برعکس عمل قبلی، در کسانی که چانه پهن یا بزرگی دارند، بخشی از استخوان چانه برداشته می شود و به این ترتیب چانه فرد کوچک تر به نظر می آید.
  • کوچک تر کردن فک:برداشتن قسمتی از فک به روش جراحی نیز یکی از تکنیک های ایجاد زاویه ایده آل فک به شمار می آید.
  • لیفت گردن:در عمل لیفت گردن هدف زیباتر نشان دادن گردن افراد بوده و در واقع این عمل به عنوان مکمل جراحی کانتورینگ صورت انجام می گیرد. دقت داشته باشید که ظاهر کلی فرد تابعی از شکل ظاهری هر دو بخش بوده و بنابراین در کنار توجه به یکی، باید دیگری را نیز مد نظر قرار داد.
  • جراحی بوکال:در این روش چربی ناحیه داخل گونه (buccal fat) از طریق یک برش داخل دهانی برداشته می شود. گاهی اوقات برای حذف چربی های اضافی احتیاج به عمل لیپوساکشن خواهد بود. جراحی بوکال فت به منظور ظریف ساختن صورت و کوچک کردن لپ ها خصوصاً  در افراد با صورت گرد انجام می گیرد. با این حال برخی از افرادی که صورت لاغر دارند نیز می توانند با کمک این جراحی برجستگی گونه و انحنای صورت خود را به شکل دلخواه و استخوانی تر درآورند.
  • لیفت شقیقه:در جراحی لیفت شقیقه یا لیفت تمپورال، با انجام یک عمل ساده چین و چروک قسمت های فوقانی صورت، پیشانی و خطوط پنجه غازی اطراف چشم ها برطرف می گردد.
  • جاگذاری پروتز:جاگذاری پروتزهای سیلیکونی اغلب در اتاق عمل و تحت بیهوشی عمومی انجام می گیرد. در این روش به صورت دائمی بخشی از بافت که دارای نقص است، با پروتز پر گردیده و یا از آن برای حجم دهی به صورت و زاویه سازی برای فک استفاده می گردد. اغلب اوقات فرد به مدت ۳ الی ۵ روز بعد از عمل احتیاج به استراحت خواهد داشت.

بهترین روش زاویه سازی و مدلینگ صورت کدام است؟

به مرور زمان و با افزایش سن، آتروفی بافت پوست منجر به تشدید خط خنده در اطراف بینی و گونه ها شده و بسیاری از بخش های صورت دچار شل شدگی و افتادگی می گردند. انواع روش های زاویه سازی صورت و مدلینگ چهره به منظور رفع عیب  و ایرادهای کانتور صورت مورد استفاده قرار گرفته و طرفداران زیادی را هم در میان خانم ها و هم آقایان به خود جلب نموده اند. تزریق ژل در مقایسه با سایر روش ها از محبوبیت خاصی برخوردار بوده و نتایج رضایت بخش آن موجب تبلیغات فراوان برای این تکنیک زیبایی شده است.

با این حال، در چهره هر فردی مشکلات و نقایص منحصر به فردی یافت می شود که هرکدام بسته به شدت و محل خود نیاز به تکنیک های ویژه ای برای اصلاح و بازسازی خواهند داشت. تصمیم گیری در خصوص انتخاب این تکنیک ها با مشورت با جراح زیبایی و دریافت راهنمایی براساس وضعیت آناتومیک چهره هر فرد صورت می گیرد.

مراحل زاویه سازی صورت با تزریق ژل

چارچوب مورد استفاده برای تزریق(A)خطوطی که الگوی تزریق فیلر را نشان میدهند(B)خط فک قدامی(C)قوس فک پایین(D) فک پایین (E)ناحیه پیش از گوش(F)پیشانی جانبی(G)پیشانی مرکزی و ناحیه بین دو ابرو(I,H)ناحیه گیجگاهی از طریق (H)تزریق سطحی(I)یا عمیق(J,K)پنجمین(J)و ششمین(K) نقاط تزریق که قسمت میانی و فضای Ristow (درست کنار قاعده بینی)را از طریق یک نقطه ورودی روی استخوان گونه هدف قرار می دهند.

مراحل زاویه سازی صورت

مانند هر نوع مداخله درمانی دیگر، زاویه سازی چهره نیز مراحل و پیش نیازهایی دارد که بایستی به آن ها توجه داشته باشید. برای مثال خانم های باردار و شیرده باید از انجام این عمل خودداری کنند. همچنین بهتر است تا ۱۰ روز قبل از عمل مصرف مکمل ها و داروهای ضدانعقاد خود را قطع کنید. در غیر اینصورت هر مداخله ای ممکن است به بروز خونریزی منجر شود. علاوه بر آن به منظور کوتاه تر کردن زمان نقاهت و کاهش عوارض بهتر است از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی خودداری کنید. سعی کنید همیشه با پوست تمیز و شسته شده و بدون آرایش به کلینیک مراجعه کنید. مصرف یک وعده غذایی کامل نیز پیش از تزریق فیلر توصیه می شود.

برای اینکه بهترین نتایج را از عمل زاویه سازی صورت به دست آورید، بهتر است در انتخاب پزشک و جراح متخصص زیبایی دقت مضاعف به خرج داده و از کیفیت تجهیزات به کار رفته در کلینیک زیبایی اطمینان حاصل کنید. کیفیت ژل به کار رفته، جنس نخ در روش لیفت با نخ و انجام صحیح عمل لیپوساکشن در تزریق چربی بسیار حائز اهمیت بوده و بایستی مورد توجه ویژه قرار گیرند.

بسته به اینکه روش های جراحی یا غیرجراحی را انتخاب کرده باشید، ممکن است زاویه سازی صورت تحت بی هوشی عمومی یا بی حسی موضعی با لیدوکائین انجام گیرد. جراح قبل از شروع عمل بررسی جزء به جزء از تمامی بخش های صورت انجام داده و به اصطلاح صورت را کانتور می کند. این کار باعث می شود که عیب و ایراد چهره بهتر نمایان شده و جراح دید بهتری از مراحل زاویه سازی داشته باشد.

اغلب این روش ها خصوصاً موارد غیرتهاجمی زمان اندکی برده و دوره نقاهت بسیار کوتاهی دارند. به عبارت دیگر، فرد بعد از انجام سرپایی این عمل ها می تواند بلافاصله فعالیت های روتین خود را از سر گیرد.

اقدامات لازم بعد از زاویه سازی صورت

اهمیت مراقبت های بعد از زاویه سازی و مدلینگ صورت نیز نباید مورد غفلت قرار گیرد. بهتر است تا مدتی بعد از این عمل ها از انجام فعالیت بدنی شدید که موجب فشار به صورتتان می شود (مانند حمل وزنه های سنگین، شنا، دویدن) خودداری کنید و نیز تا مدت ۲ هفته مراقبت های ضروری مانند سیگار نکشیدن، عدم مصرف الکل و دوری از محیط های گرم (مانند سونا) را رعایت کنید. در این صورت می توانید دوره نقاهت کوتاه تر و بهبود سریع تری را انتظار داشته باشید.

نحوه خوابیدن شما بعد از عمل نیز خصوصاً در مورد تزریق چربی اهمیت بالایی دارد؛ چراکه چربی سیال بوده و نحوه جا افتادن آن در زیر پوست شما غیرقابل پیش بینی خواهد بود. اگر دچار عوارضی چون تب و لرز، قرمزی یا کبودی شدید یا درد در محل تزریق شده اید، بهتر است بلافاصله با پزشک خود تماس گرفته و از وی راهنمایی بخواهید. همچنین توصیه می شود که از مصرف داروهای مسکن گروه NSAID مانند آسپیرین یا ژلوفن خودداری کنید؛ چراکه این داروها موجب افزایش خطر خونریزی می گردند.

عوارض و معایب زاویه سازی و کانتور صورت

روش های غیرتهاجمی زاویه سازی صورت مانند تزریق ژل و چربی تقریباً بی خطر بوده و عوارض چندانی را برای فرد به بار نمی آورند. البته میزان مهارت پزشک و تجهیزات مرکز زیبایی نیز در این امر بسیار حائز اهمیت اند. جراح با انتخاب صحیح محل درمان و دوز ماده تزریق شده قادر خواهد بود بهترین نتایج را برای فرد رقم بزند.

برای کسانی که ترجیح می دهند یک بار برای همیشه و به صورت دائمی چهره خود را بازسازی نمایند، روش های جراحی کانتور و مدلینگ بیشترین کاربرد را خواهند داشت. در غیر اینصورت می توان از روش های موقتی استفاده کرد. این روش ها برگشت پذیر بوده و در صورتی که فرد از ظاهر خود رضایت نداشته باشد، می توان از طریق تزریق یک آنزیم این مواد را تجزیه و صورت فرد را به حالت اولیه بازگرداند.

محاسن روش های تزریق ژل و چربی در مقایسه با دیگر تکنیک ها بیشتر بوده و این عمل ها با کمترین عوارض و قیمت مقرون به صرفه شما را به نتایج دلخواهتان می رسانند. این در حالی است که جراحی همواره با خطر بروز عوارض و دوره های طولانی نقاهت همراه بوده و هزینه بسیار بیشتری را نیز روی دست شما خواهد گذاشت.

علی رغم این موضوع، ژل ها ماندگاری کمتری دارند. اغلب این ترکیبات در حدود ۹ تا ۱۲ ماه در زیر پوست باقی مانده و پس از آن جذب می گردند. بنابراین اگرچه این موضوع از جنبه برگشت پذیری مطلوب در نظر گرفته می شود، اما دردسرهای تزریق مجدد و جلسات ترمیمی را نیز نباید فراموش کرد. البته برندهای جدید ژل با ماندگاری بالاتر نیز به بازار عرضه شده اند که می توان از آن ها برای زاویه سازی به مدت طولانی نیز بهره جست.

تزریق چربی مانند روش های جراحی تقریباً دائمی بوده و به دلیل عمل لیپوساکشن همزمان و برداشت بافت چربی تاحدودی تهاجمی در نظر گرفته می شود. از سوی دیگر این روش ها (تزریق ژل و چربی) عمدتاً به منظور جوان سازی و بازگرداندن طراوت طبیعی پوست به کار گرفته می شوند. این بدان معناست که اگر قرار باشد از این ترکیبات برای زاویه سازی صورت و کانتور چهره استفاده شود، نیاز به حجم بالایی از این ژل ها خواهد بود و درنتیجه هزینه درمان نیز متناسب با این موضوع افزایش خواهد یافت.

هزینه و قیمت روش های زاویه سازی

عوامل متعددی بر قیمت روش های زاویه سازی چهره اثرگذار بوده و بنابراین هنگام برآورد هزینه ها بایستی به تمامی این موارد توجه داشت. برای مثال آناتومی صورت فرد، نوع تکنیک به کار رفته، تعداد دفعات مورد نیاز تزریق، تجهیزات کلینیک زیبایی و مهارت پزشک متخصص همگی در تعیین قیمت تمام شده برای اعمال زاویه سازی صورت نقش دارند. با توجه به اینکه این عمل بسیار حساس بوده و بر روی مهم ترین عضو ظاهری شما انجام می گیرد، باید دقت داشته باشید که حتماً برای این کار به جراحان باتجربه و حاذق در امر زیبایی مراجعه کنید.

جمع بندی

داشتن ظاهری زیبا و جذاب خواسته قلبی همه انسان هاست. با این حال گاهی اوقات به دنبال برخی حوادث و تصادف ها یا به صورت مادرزادی و یا در طی فرآیند پیری این زیبایی رنگ باخته و ناراحتی های روحی قابل توجهی را برای افراد به بار می آورد. روش های زاویه سازی صورت و مدلینگ چهره به منظور رفع این مشکلات پدیده آمده و در دو دسته روش های غیرجراحی (موقتی) مانند تزریق ژل، بوتاکس و لیفت صورت با نخ و روش های جراحی (دائمی) جای می گیرند.

انتخاب شیوه مناسب برای کانتورینگ صورت یک تصمیم دوجانبه از سوی پزشک و مراجع بوده و مطابق با ترجیحات هر فرد و دانش آناتومیک جراح اتخاذ می گردد. بنابراین با مراجعه به یک متخصص زیبایی حاذق و باتجربه قادر خواهید بود از نتایج چشمگیر این اقدامات زیبایی در ایجاد صورتی متقارن و دارای هارمونی بهره مند گردید.

سؤالات متداول

۱. سن مناسب برای انجام عمل های زاویه سازی صورت چه سنی است؟

محدودیت سنی چندانی برای انجام زاویه سازی چهره و مدلینگ صورت وجود نداشته و همه افراد با سن بالاتر از ۱۸ سال، به شرط آنکه باردار نبوده و مشکل زمینه ای خاصی نیز نداشته باشند می توانند از مزایای این تکنیک ها جهت رفع نقایص و ایرادات چهره خود بهره مند گردند.

2. آیا برای زاویه  سازی باید چهره خاصی داشته باشیم؟

اگرچه فاکتورهای متعددی موجب می گردند که نتایج درمان برای برخی از افراد ایده آل و برای برخی دیگر چندان چشمگیر نباشند، اما به طور کلی محدودیت چندانی از نظر فرم چهره برای انجام زاویه سازی وجود ندارد و این تصمیم تا حد زیادی بستگی به سلایق و انتظارات هر فرد خواهد داشت.

۳. آیا می توان از چند درمان به صورت همزمان استفاده کرد؟

بله؛ اغلب در مورد درمان های زیبایی توصیه به ترکیب روش ها به منظور به حداکثر رساندن رضایت مراجعین از نتایج بوده و بنابراین گاهی اوقات می توان این تکنیک ها را صورت تلفیقی مورد استفاده قرار داد. برای مثال استفاده همزمان از چربی و ژل و یا بوتاکس می تواند نتایج مثبت این روش ها را دوچندان سازد.

۴. بهترین زمان مشاهده نتایج زاویه سازی با ژل یا چربی چه زمانی است؟

در اکثر موارد، نتایج بلافاصله بعد از عمل قابل مشاهده خواهند بود. با این حال برای مشاهده بیشترین تغییرات بهتر است تا یک هفته بعد از تزریق صبر کنید.

۵. جلسه مشاوره قبل از عمل شامل چه مواردی است؟

در این جلسه جراح بررسی کاملی درخصوص آناتومی چهره و فک مراجع صورت داده و مناسب ترین روش های پیشنهادی برای زاویه سازی صورت را به وی پیشنهاد می دهد. همچنین مراجعان می توانند در طی جلسه مشاوره، انتظارات خود از عمل و نتایج مطلوبشان را با پزشک در میان بگذارند.

۶. زاویه سازی با فیلر یا ژل برای چه کسانی مناسب تر است؟

اگر می خواهید یک بار برای همیشه از شر چین و چروک های صورت خود خلاص شوید و حجم از دست رفته بافت  پوست و عضلات خود را بازیابی کنید، استفاده از ژل ها یا فیلرها به شما پیشنهاد می شود. افراد با صورت کوچک و گرد و کسانی که در زوایای صورت خود دارای نقایص یا دفورمیتی هستند از این روش بیشترین سود را خواهند برد.

۷. میزان دوز تزریق ژل چقدر است؟

دوز فیلر به کار رفته برای عمل زاویه سازی بسته به نیاز هر فرد و وضعیت آناتومیک چهره وی متغیر بوده و توسط پزشک متخصص تعیین می گردد.

۸. آیا تزریق فیلر برای زاویه سازی درد دارد؟

خیر. تزریق ژل اغلب اوقات بدون درد بوده و پس از تزریق کرم بی حسی موضعی یا بلوک عصب انجام می شود.