انتخاب برگه

کراتین مو: عوارض خطرناکی که از آن خبر ندارید

کراتینه کردن مو تا چند سال گذشته بسیار محبوب بود و یک روش بسیار مناسب برای صاف و لخت کردن موها به شمار می‌رفت، اما از زمانی که مردم فهمیدند که در این روش از مواد شیمیایی مضر مانند فرمالدهید و… استفاده می‌شود، احتیاط بیشتری به خرج می‌دهند.

کراتینه روشی است که موها را صاف می‌کند و به آن کراتینه برزیلی هم می‌گویند، اما این روش زیبایی معمولا با عوارض جانبی و خطراتی برای سلامتی همراه است. در این روش موادی شیمیایی را بر روی موها قرار می‌دهند و سپس با سشوار کشیدن و اتو کردن مو به دفعات مکرر سعی می‌کنند تا صافی مو را ماندگارتر کنند، اما این روش عوارضی همچون ریزش مو را به دنبال دارد که در ادامه بیشتر درباره آنها صحبت می‌کنیم.

مزایا و عوارض کراتینه مو

مزایا و معایب کراتینه کردن مو

کراتینه کردن مو مزایای زیبایی زیادی دارد، اما وقتی با معایب آن آشنا شوید امکان دارد که تصمیم خود را تغییر دهید. عوارضی همچون ریزش مو ممکن است برگشت ناپذیر باشند و شما را مجبور به انجام کارهای کلینیکی همچون کاشت مو کنند. در جدول زیر به صورت خلاصه به مزایا و معایب کراتینه مو می‌پردازیم:

مزایای کراتینه معایب کراتینه
موهای ابریشمی حالت تهوع
موهای صاف خونریزی بینی
کاهش وز موها تحریک پوست
ضخیم کردن تارهای مو افزایش خطر ابتلا به سرطان

عوارض جانبی کراتینه کردن مو

عوارض جانبی کراتینه کردن مو

مو، ناخن و پوست انسان به طور طبیعی کراتین دارند، اما با گذشت زمان ممکن است این ماده کاهش پیدا کند و چون نمی‌توان کراتین را از مواد غذایی جذب کرد، باید به سمت مکمل‌ها و سایر روش‌های درمانی و زیبایی مانند کراتینه کردن مو بروید. نکته‌ای که وجود دارد این است که در کراتین تراپی از این ماده طبیعی به تنهایی استفاده نمی‌شود و معمولا آن را با مواد شیمیایی همچون فرمالدهید ترکیب می‌کنند.

متن انگلیسی:

»The American Cancer warns that formaldehyde is a known carcinogen.«

ترجمه فارسی:

« انجمن سرطان آمریکا هشدار داده که فرمالدهید به‌عنوان یک ماده شیمیایی سرطان زا شناخته شده است.»

منبع:

healthline.com

این موضوع نشان می‌دهد که کراتین تراپی می‌تواند باعث سرطان شود و یا این بیماری را تشدید کند. فرمالدهید می‌تواند عوارض دیگری هم داشته باشد که عبارت‌اند از:

  1. سوزش چشم
  2. سردرد
  3. سرگیجه
  4. گلو درد
  5. سرفه
  6. خس خس سینه
  7. حالت تهوع
  8. درد قفسه سینه
  9. استفراغ
  10. کهیر

ماده فرمالدهید و ضرر کراتینه برای مو

فرمالدهید چقدر خطر دارد؟

مشکلی که در مورد کراتین کردن مو وجود دارد این است که مقدار فرمالدهید موجود در مواد کراتینه معمولا بیشتر از مقدار توصیه شده آن است. مثلا یک مطالعه که در سال ۲۰۱۴ بر روی چند مارک مختلف کراتین انجام شد نشان داد که ۶ مورد از ۷ محصول مورد آزمایش بین ۰.۹۶ الی ۱.۴ درصد فرمالدهید داشتند. این در حالی است که سطح ایمن فرمالدهید در محصولات کراتین مو نهایتا می‌تواند ۰.۲ درصد باشد.

سطوح بالای فرمالدهید می‌تواند باعث تحریک بینی و چشم، اثرات عصبی و افزایش خطر آسم و آلرژی شود. همچنین می‌تواند باعث تشدید بیماری‌های ریوی و اگزما و یا ایجاد اگزما شود. جالب است بدانید که سطح فرمالدهید در طول سشوار کشیدن و اتو کردن مو افزایش پیدا می‌کند.

آیا کراتینه کردن واقعا باعث واکنش‌های آلرژیک می‌شود؟

یکی از مشکلات شایع در رابطه با فرمالدهید همین واکنش آلرژیک و ایجاد و تشدید بیماری‌های تنفسی است. جالب است بدانید که سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) از سال ۲۰۰۸ نسبت به این عوارض مطلع بوده، اما تولید و عرضه این محصولات را ممنوع نکرده است. علت آن هم این است که اگر یکی دوبار موهای خود را کراتینه کنید، شاید اصلا متوجه عوارض مربوط به آن نشوید.

آیا کراتینه کردن باعث ریزش مو می‌شود؟

یکی دیگر از اثرات منفی فرمالدهید بر روی موها ریزش آنهاست. این ماده شیمیایی باعث خشکی مو می‌شود. وقتی آرایشگر برای صافی بیشتر مو از سشوار و اتوی مو استفاده می‌کند و دمای آن را خیلی بالا می‌برد، موها بیش از حد خشک و شکننده می‌شوند.

همین موضوعات باعث می‌شوند تا مدتی بعد از کراتینه کردن دچار ریزش مو شوید. عوارض سشوار برای مو هم یکی دیگر از مضرات کراتینه است. استفاده بیش از حد از سشوار و اتوی مو باعث افزایش مو خوره و شکستگی تارهای مو می‌شود.

آیا آرایشگر کراتین کار هم در معرض خطر قرار می‌گیرد؟

باید بگوییم که آرایشگر و افرادی که دستیار او در انجام کراتین تراپی هستند بیشتر در معرض خطر قرار می‌گیرند. این افراد مدت بیشتری در معرض فرمالدهید و گازهای ساطع شده از آن به دلیل وجود گرمای سشوار هستند و این موضوع می‌تواند تاثیر بدی بر روی سلامتی آنها داشته باشد. آرایشگر باید در حین کار حتما از دستکش و ماسک استاندارد استفاده کند و در صورت بروز هرگونه حساسیت باید کار را متوقف کرده و دیگر ادامه ندهد.

کراتینه کردن مو با مواد بدون فرمالدهید

شاید فکر کنید که می‌توانید از مواد بدون فرمالدهید برای کراتین کردن موهای خود استفاده کنید. جالب است بدانید که تمامی مواد و برندهایی که ادعا می‌کردند در کراتین خود از فرمالدهید استفاده نمی‌کنند دروغ می‌گفتند و برچسب روی محصول را تغییر می‌دادند، چون در واقع بدون وجود فرمالدهید امکان صاف شدن موها وجود نخواهد داشت. گاهی هم بعضی از برندها برای گمراه کردن مشتری نام فرمالدهید را به گزینه‌های زیر تغییر می‌دهند:

  • آلدهید
  • آلدهید پیوند خورده
  • فرمالین
  • آلدهید فرمیک
  • متاندیول
  • متانال
  • متیل آلدهید
  • متیلن گلیکول
  • متیلن اکسید
  • اسید مربیکید

همچنین ممکن است محصول فرمالدهید نداشته باشد، اما حاوی نگهدارنده‌هایی باشد که فرمالدهید تولید می‌کنند. این نگهدارنده‌ها عبارت‌اند از:

  • بنزیل همی فرمال
  • دیازولیدینیل اوره
  • ایمیدازولیدینیل اوره
  • کواترنیوم-15

روشهای جایگزین برای کراتین کردن مو

جایگزین کراتینه کردن مو

اگر نگران سلامتی خود هستید و نمی‌خواهید در معرض فرمالدهید قرار بگیرید، می‌توانید روش‌های دیگر را برای ابریشمی شدن موهایتان انتخاب کنید. این روش‌ها را در ادامه برای شما آورده‌ایم:

  • صاف کردن موها با سشوار و اتوی مو می‌تواند به‌صورت موقتی ظاهر خوبی به موها بدهد. البته بهتر است قبل از سشوار و یا اتو از اسپری‌های محافظ حرارتی استفاده کنید.
  • موهایتان را همیشه هیدراته نگه دارید. به این منظور می‌توانید از انواع سرم و ماسک آبرسان مو استفاده کنید.
  • اگر موهای خشکی دارید، کمتر آنها را بشویید، زیرا شستن مداوم باعث خشکی و وزی بیش از حد موها می‌شود.
  • از روغن‌های طبیعی مانند روغن زیتون، آرگان، نارگیل، شی باتر، روغن آفتابگردان و… برای روغن تراپی مو قبل و بعد از حمام استفاده کنید.

مراقبت‌های بعد از حساسیت به کراتین

اگر موهای خود را کراتین کردید و دچار حساسیت شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید. در لحظه مواجهه با حساسیت آب فراوان بنوشید و در صورت تشدید شرایط به پزشک مراجعه کنید.

در صورت بروز مشکلاتی همچون سوختگی پوست سر و یا ریزش مو هم می‌توانید به بهترین کلینیک کاشت مو در تهران مراجعه کنید. مشاوران ما در کلینیک رویای آبی به شما کمک می‌کنند تا هرچه سریع‌تر در جهت رفع عوارض کراتینه مو اقدام کنید.

کلام آخر

کراتینه مو می‌تواند برای مدت کوتاهی (تقریبا یک سال) موهای ابریشمی و لخت به شما هدیه بدهد، اما در دراز مدت هم می‌تواند عوارض خطرناکی داشته باشد. افرادی که یک بار این کار را انجام می‌دهند معمولا دچار عوارض خاصی نمی‌شوند، اما آرایشگران و کراتین کاران معمولا در معرض بیشترین خطر قرار دارند.

اگر با عوارض کراتینه مو مانند ریزش مو، سوختگی پوست سر، حساسیت پوستی، کهیر و…. دست و پنجه نرم می‌کنید، حتما با متخصصان پوست و موی ما در کلینیک رویای آبی وقت بگیرید.

سوالات متداول

آیا کراتینه کردن مو عوارض دارد؟

بله، حساسیت پوستی، خارش، سوزش و… از عوارض کراتینه مو هستند.

آیا کراتینه کردن مو باعث سرطان می‌شود؟

کراتین حاوی ماده شیمیایی به نام فرمالدهید است که به‌عنوان یک ماده سرطان زا شناخته می‌شود.

آیا آرایشگران هم در معرض خطر فرمالدهید قرار می‌گیرند؟

بله، با استشمام بوی مواد کراتین و یا لمس مواد بدون دستکش، آرایشگر هم در خطر بیماری‌های تنفسی و حساسیت‌های پوستی قرار می‌گیرد.

آیا کراتین باعث ریزش مو می‌شود؟

به دلیل وجود فرمالدهید و همچنین استفاده از سشوار و اتو با حرارت زیاد، ممکن است در بلند مدت دچار ریزش مو شوید.

منابع:

healthline.com – byrdie.com

0 دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *