انتخاب برگه

امروزه زیبایی ظاهری برای بسیاری از افراد اهمیت بالایی دارد. افراد معمولا هزینه های زیادی را صرف عمل های جراحی زیبایی و مراقبت از پوست و موی خود می کنند. یکی از بیماری هایی که ممکن است زیبایی ظاهری شما را تحت تاثیر قرار دهد بیماری آلوپسی می باشد.

آلوپسی چیست

 این بیماری یکی از بیماری های پوست و مو می باشد که افراد مبتلا به این بیماری دچار ریزش مقطعی موی سر خود به صورت سکه ای می شوند. عمدتا این بیماری می تواند به علت بروز بیماری های خود ایمنی و بیماری های غددی مانند غده ی تیروئید رخ دهد.

بیماری آلوپسی در نقاط مختلف بدن می تواند ایجاد می شود، اما این به طور قطع ایجاد آن در ناحیه ی سر می تواند تاثیر بسیار زیادی در زیبایی فرد داشته باشد. حتی گاهی مواقع بیماری آلوپسی می تواند در زیبایی ناخن ها نیز تاثیر گذار باشد.

انواع بیماری آلوپسی و علت بوجود آمدن آن

انواع بیماری آلوپسی:

  • بیماری پوستی آلوپسی سیکلاتریسل: این نوع آلوپسی که جز نوع شدید بیماری محسوب می شود. باعث آسیب دائمی به مو می گردد. این بیماری بسیار جدی است و افراد مبتلا به این بیماری باید سریعا مراحل درمانی خود را آغاز نمایند. از عوارض این بیماری می توان به از بین رفتن فولیکول های مو، ایجاد اسکار و حتی زخم در ناحیه ی سر اشاره نمود. این بیماری در مردان و زنان شایع است و می تواند در هر دو جنسیت بروز نماید.
  • بیماری آلوپسی از نوع آندرژونیک: این نوع آلوپسی از نوع ژنتیکی است و در مردان بیش از حد دیده می شود. فولیکول مو از آندروژن یا هورمون های جنسی مردانه تغذیه می کند. این هومورن ها منجر به ریزش مو در مردان می شود. این الگوی ریزش در زنان و مردان متفاوت است. در بانوان تمام نواحی سر گیرنده ی هورمون آندروژن است. اما هورمون آندروژن در مردان در نواحی جلوی سر بیشتر است.
  • بیماری آلوپسی از نوع آره آتا: این نوع بیماری یک نوع از ریزش مو سکه ای یا منطقه ای را ایجاد می نماید. از جمله علل این بیماری می توان به اختلالات سیستم ایمنی اشاره نمود. این نوع بیماری در اکثریت موارد به صورت خود به خودی بهبود میابد و نیاز به درمان خاصی ندارد.
  • آلو پسی از نوع توتالیس: در این نوع از آلوپسی تمام مناطق سر دچار ریزش شده و یکی از بیماری شدید آلوپسی می باشد که بروز می کند.

در حقیقت آلوپسی همان ریزش موها یک منطقه ی سر یا بدن می باشد که می تواند به علت عوامل متعدد بروز نماید. یکی از انواع آلوپسی که بسیار نیز شایع است؛ آلوپسی کششی می باشد. در این نوع آلوپسی موهای شخص به علت کشش زیاد دچار ریزش می شود. این نوع از آلوپسی می تواند در موهای جلو، پست سر و اطراف به علت فشار ناشی از کشش مو ایجاد گردد. این عارضه بیشتر در خانم ها که اقدام به بافتن مو ها می کنند رخ می دهد.

در چنین مواردی برای جلوگیری از ابتلا به این نوع از آلوپسی می توانید از کشیدن بیش از حد موها جلوگیری نمایید. حتی اگر موها را می بندید، سعی کنید بعد از هر روز بستن موها یک روز به موهای خود استراحت دهید. سعی کنید از مواد شیشمایی برای رنگ کردن مو ها استفاده نکنید. چون استفاده از این مواد شیمیایی باعث تضعیف ریشه ی مو می شود و در اثر کشش مو می تواند ریزش مو تشدید شود.

یکی از سوالاتی که برای بسیاری از افراد ممکن است ایجاد شود این است که آیا بیماری آلوپسی واگیر دار است؟

در پاسخ به این سوال می توان گفت که آلوپسی عمدتا به علت عوامل ژنتیکی بروز می کند. بنابراین دلیلی برای انتقال آن از فردی به فرد دیگر نیست چرا که علت بروز بیماری ویروس یا باکتری نیست که باعث انتقال آن از فردی به فرد دیگر شود.

علل ایجاد کننده بیماری آلوپسی:

عمدتا بیماری آلوپسی به علت اختلال در غده ی تیروئید ایجاد می شود که به علت بر هم خوردن تعادل هورمونی در بدن بیمار بروز می کند. این تغییرات هورمونی فولیکول های مو را تخریب نموده و باعث آسیب رسیدن به مو می گردد. از جمله عواملی دیگری که می تواند منجر به بروز یا تشدید آلوپسی گردد می توان به:

  • شرایط محیط زندگی بیمار
  • میزان قدرت دفاعی بدن و سن و سال بیمار
  • ایجاد تنش و استرس
  • استعمال دخانیات مانند سیگار و قلیان
  • اثرات ژنتیکی
  • عوارض استفاده از برخی دارو ها

اشاره نمود.

روش های درمانی بیماری آلوپسی:

  1. روش تزریقی: در این روش پزشک در محلی که دچار آلوپسی شده است از داروی سوپانسیون به صورت تزریقی استفاده می کند که در فواصل زمانی چهار تا شش هفته ای تزریق می شود.
  2. درمان به روش موضعی: در این روش درمانی از آلرژن های برای درمان استفاده می شود.
  3. درمان توسط نور:در این روش با تاباندن نور به محل ریزش مو باعث رویش مجدد مو در این ناحیه دچار عارضه می شود. احتمال ریزش مو در این روش بسیار بالاست.
  4. استفاده از داروی ماینوکسیدل:این دارو به عنوان داروی رویش مجدد مو مورد استفاده قرار می گیرد که توسط پزشکان برای درمان آلوپسی نیز تجویز می شود. اما درمان قطعی و مطمئنی برای درمان نیست.

آلوپسی در کودکان

آلوپسی در کودکان:

بیماری آلوپسی در کودکان عمدتا به علت نقص سیستم ایمنی نیست و در اغلب موارد این بیماری موقتی و به سرعت برطرف می گردد. عمدتا علل بیماری آلوپسی در کودکان به علت فقر مواد معدنی و کم کاری تیروئید و شیردهی نامناسب بروز می کند.

جمع بندی کلی:

بیماری آلوپسی به ریختن موضعی مو های سر در یک ناحیه گفته می شود. این بیماری عمدتا به علت اختلال در غده ی تیروئید و هم چنین عوامل ژنتیکی رخ می دهد. بیماری آلوپسی واگیر دار نیست. روش های درمانی متنوعی برای آلوپسی وجود دارد که توسط پزشک مورد استفاده قرار می گیرد.شما هم اگر بدنبال درمان این بیماری هستید میتوانید با تماس با شماره های کلینیک کاشت موی رویای آبی از متخصصین پوست و موی ما نوبت ویزیت دریافت نمایید.

2 دیدگاه ها

  1. قدرت

    با سلام و درود.
    بنده شش ماه که دچار ريزش مو ريش شدم، در مرحله اول درمان به دستور پزشک از تريميسنولون تزريقى استفاده کردم که اثر خوبى داشت، ولى دوباره مصاب شدم، سؤالم اينه اگه از همين دارو جهت درمان استفاده کنم عوارض جانبى آن تا چه حد است؟ آيا ممکن است من هم مثل بعضى ها که ازين دارو استفاده ميکنند دچار فرو رفته گى در ناحيه تزريق شوم؟

    پاسخ
    • admin

      سلام استفاده از هر نوع فراوردهای کورتیکو استروعیدی از جمله تریامسینولون حتما باید زیر نظر پزشک انجام شود چون این داروها به موازات اثرات درمانی خوب میتوانند عوارض بالقوه جدی نیز داشته باشند

      پاسخ

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *