انتخاب برگه

کاشت ریش یک عمل جراحی زیبایی است که شامل برداشتن واحدهای فولیکولی از قسمت دیگری از بدن بیمار و انتقال آنها به محل مورد نظر است. این کار به دلایل زیبایی معمولا توسط مردانی انجام می شود که می خواهند ریش کامل داشته باشند اما به طور طبیعی قادر به دستیابی به آن نیستند.

مراحل کاشت ریش

مراحل کاشت ریش چیست؟

مانند سایر روش‌های کاشت مو، فرآیند کاشت موی ریش نیز از مراحل مختلفی تشکیل شده است.  معمولا برای کاشت موی صورت از بیهوشی عمومی استفاده نمی شود. معمولاً به بیماران بی‌حسی موضعی برای تسکین درد در ناحیه اهداکننده و گیرنده و آرام‌بخش‌ها برای حفظ آرامش و راحتی در تمام طول عمل داده می‌شود.

اولین قدم این است که جراح موها را از ناحیه اهداکننده بدن بردارد. پشت و کناره های پوست سر بهترین محلها برای برداشت موی مورد نیاز هستند. در صورتی که این دو ناحیه موی کافی نداشته باشند؛ ممکن است جراح از نواحی دیگر بدن برای برداشت فولیکول مورد نیازش استفاده کند. از آنجایی که این خطر بزرگ وجود دارد که سیستم ایمنی موهای فرد دیگری را پس بزند، باید از موهای صورت یا بدن خود برای کاشت ریش استفاده شود.

بعد از برداشت فولیکول های مورد نیاز، نوبت به کاشت آنها در ناحیه مورد نظر میرسد. محل دقیق پیوند به اهداف شما بستگی دارد. افرادی که موهای صورتشان کم است یا اصلاً وجود ندارد؛ معمولا کاشت ریش  روی گونه ها، لب بالایی و چانه شان انجام می شود. در طول کاشت ریش، متخصص مو معمولا از یکی از دو روش استفاده می‌کند: FUE (استخراج واحد فولیکولی) و FUT/ (پیوند واحد فولیکولی) شناخته می‌شوند. این دو تکنیک معمولاً روش‌های برداشتن مو از ناحیه اهداکننده متفاوتی دارند. پس از برداشتن فولیکول‌ها، جراح برش‌های کوچکی را در مناطقی که برای رشد ریش جدید مورد نظر است، ایجاد می‌کند. فولیکول‌های مو در زاویه قائمه قرار می‌گیرند تا جلوه‌ای طبیعی داشته باشند.

تکنیک FUE برای کاشت ریش

روش FUE در حال حاضر پرکاربردترین روش برای کاشت مو و ریش است. این روش به جراحی کمتری نسبت به روش قدیمی FUT نیاز دارد و شامل برداشتن گروه های کوچکی از فولیکول های مو یک به یک است. اکثر جراحان از یک ابزار خاص برای برداشتن هر گروه از فولیکول ها استفاده می کنند. یکی از مزایای اصلی روش FUE، قابل مشاهده نبودن جای زخم، برای پیوند فولیکول های مو است. اگر پزشک از این روش برای کاشت ریش استفاده کند، دوره نقاهت بسیار کوتاه و راحتی خواهید داشت. اکثر افراد می توانند مدت کوتاهی پس از عمل به فعالیت های روزانه خود بازگردند. از آنجایی که برش ها بسیار کوچک هستند، خیلی سریع بهبود می یابند.

تکنیک FUT برای کاشت ریش

جراحی به سبک FUT یک روش سنتی تر است و در سال های اخیر با جایگزینی روش جدید FUE از بین رفته است. در طی روش FUT، جراح نواری از بافت فولیکول مو را برمی دارد. این نوار بافت حاوی چندین فولیکول مو است که می توان آنها را جدا کرد و برای بازسازی موهای صورت استفاده کرد. به دلیل همین جای زخم است که محبوبیت آن طی سال های اخیر کاهش یافته است. با این حال تکنیک FUT همچنان برای افرادی که نیاز به پیوند زیادی دارند؛ بهتر است. زیرا استفاده از روش FUE برای چنین افرادی، طاقت فرسا خواهد بود.

دوره بهبودی پس از FUT طولانی تر از پس از روش FUE است. بعد از 10 روز، بخیه ها برداشته می شوند و ممکن است چند هفته اول قادر به انجام فعالیت های روزمره قبلی خود نباشید.

هر یک از این روشها جراحی مزایا و معایب خود را دارد. اینکه جراح از کدام یک از این روشها برای کاشت ریش استفاده می کند؛ به شرایط فعلی شما و اهداف مد نظرتان بستگی دارد.

بهبودی پس از کاشت ریش چقدر طول می کشد؟

تکنیکی که پزشک شما برای کاشت ریش استفاده می‌کند، تأثیر زیادی بر بهبودی شما خواهد داشت. معمولا بعد از انجام کاشت ریش تا مدتی احساس خارش دارید و بعد از چند روز احساس بهتری خواهید داشت. اگر بعد از مدتی مقداری پوسته در کنار ریش های پیوند شده مشاهده کردید، نگران نباشید. زیرا این علامت نشان میدهد که همه چیز درست پیش رفته و شما در حال بهبودی هستید.

بعد از انجام عمل کاشت ریش باید از شستن صورت خود خودداری کنید. علاوه بر این، باید از فعالیت های شدید و هر چیزی که می تواند باعث تعریق شما شود، اجتناب کنید. نهایتا بعد از 5 روز می توانید صورت خود را با آب گرم و صابون به آرامی بشویید. هنگام خشک کردن پوست صورت خود باید بسیار مراقب باشد و از مالش ناحیه تحت درمان خودداری کنید. در پایان روز هفتم، تمام پوسته ها از بین می روند. بعد از 10 روز میتوانید صورت خود را اصلاح کنید. پس از حدود دو هفته، ریش های پیوند شده شروع به ریختن می کنند. این حالت به دلیل شوک فولیکول های مو اتفاق می افتد، اما فولیکول های جدید بلافاصله رشد می کنند و دائمی می شوند.

عکس قبل و بعد کاشت ریش

کاندیدای کاشت ریش

کاندیدای مناسب برای کاشت ریش افرادی هستند که می خواهند ریش پرپشت تری داشته باشند و دارای مقدار کافی موی اهدا کننده برای این عمل هستند. همانطور که پیش از این گفته شد، برای کاشت ریش حتما باید از موی بدن خود فرد استفاده شود.

افرادی که قصد انجام این عمل زیبایی را دارند باید از نظر شرایط جسمانی در وضعیت خوبی باشند. دیابت کنترل نشده یا فشار خون بالا می تواند خطر عوارض حین و بعد از جراحی را افزایش دهد.

علاوه بر این، باید فرد دوران بلوغ خود را به طور کامل پشت سر بگذارد. به همین دلیل این عمل در سن 16 یا 17 سالگی انجام نمی شود. رشد موهای صورت می تواند در طول دهه 20 زندگی شما ادامه یابد. بنابراین، اگر زیر 30 سال سن دارید، ممکن است بخواهید قبل از تصمیم به کاشت ریش، بیشتر منتظر بمانید.

یکی دیگر از مواردی که در تعیین کاندیدای مناسب برای کاشت ریش اثرگذار است؛ قومیت فرد است. افراد با پیشینه‌های قومیتی، مانند مردانی از مناطق اطراف مدیترانه، اغلب موهای ضخیم‌تری روی صورت خود نسبت به افراد دیگر نقاط جهان دارند. بنابراین اگر در اقوام و فامیل شما، افرادی با ریش کم دارید، این امکان وجود دارد که شما هم ریش پر و ضخیمی نداشته باشید.

کاشت ریش می تواند بخشی از جراحی تایید جنسیت برای بیماران تراجنسیتی FTM باشد. اینکه آیا شما کاندید مناسبی برای کاشت ریش FTM برای جراحی هستید به چند عامل بستگی دارد. برخی از افراد تراجنسیتی بعد از تزریق هورمون، ریش پرپشت و ضخیمی خواهند داشت و نیازی به پیوند ریش ندارند. بنابراین بهتر است تا مدتی بعد از عمل تغییر جنسیت منتظر باقی بمانید و ببینید تزریق هورمون چه تاثیری روی بدن شما دارد.

بایدها و نبایدهای قبل از کاشت ریش

  • حداقل یک ماه قبل از عمل از تراشیدن پشت سر یا خط فک خودداری کنید؛ زیرا فولیکول های مو اهداکننده از این نواحی گرفته می شود.
  • تمرینات کششی پوست توصیه شده توسط پزشک را انجام دهید
  • برای جلوگیری از احتمال آلرژی یا عفونت از بیرون رفتن خودداری کنید
  • دو هفته قبل از عمل، مصرف داروهای تجویزی ریزش مو را متوقف کنید.
  • از دو تا چهار هفته قبل از عمل، سیگار را ترک کنید.

مزایای کاشت ریش چیست؟

کاشت ریش میتواند به پرپشت کردن ریش و رفع طاسی سکه ای این بخش از صورت مردان کمک کند. این عمل زیبایی ظاهری طبیعی و دائمی برای آقایان به ارمغان می‌آورد که به خوبی با بافت و الگوی موهای طبیعی آنها در سایر نواحی صورتشان همخوانی دارد. افرادی که صورتشان اصلا مو ندارد (از جمله بیماران تراجنسیتی FTM) می توانند متناسب با سلیقه خود ریش داشته باشند. پس از کاشت ریش، مردان اغلب احساس مردانگی و اعتماد به نفس بیشتری دارند.

عوارض کاشت ریش چیست؟

برخی از عوارض جانبی، اگرچه خیلی شدید نیستند، به شرح زیر است:

تورم و قرمزی شایع ترین عوارض جانبی هستند و ممکن است بعد از جراحی صورت شما متورم شود. این عوارض خیلی مهم نیستند؛ زیرا برای مدت کوتاهی پس از جراحی ادامه خواهند داشت. در نهایت، جای زخم می تواند یکی دیگر از عوارض جانبی بالقوه باشد. البته در صورتی که از روش FUE برای کاشت ریش استفاده کنید، جای نگرانی نیست.

کاشت ریش چقدر دردناک است؟

همانطور که پیش از این گفته شد، کاشت موی صورت (ریش) معمولا هنگام استفاده از تکنیک FUE بدون استفاده از بیهوشی عمومی انجام می شود. در هنگام انجام این عمل از بیهوشی موضعی و آرامبخش برای کاهش درد و استرس فرد استفاده می شود.

آیا می توانم بعد از کاشت ریش اصلاح کنم؟

حداقل تا 10 روز بعد از جراحی نباید صورت خود را اصلاح کنید. بعد از این مدت هم اگر قصد اصلاح صورت خود را دارید باید بسیار با دقت و ارام این کار را انجام دهید؛ زیرا احتمالا پوست شما متورم و حساس است. به طور کلی باید در چند هفته اول از دست زدن یا تراشیدن آن ناحیه خودداری کنید تا به فولیکول های کاشته شده آسیب نزنید.

آیا قبل از کاشت ریش باید اصلاح کنم؟

در کاشت موی ریش برای گرفتن گرافت نیاز به تراشیدن  صورت است. به این ترتیب، اصلاح قبل از عمل معمولاً روند کاشت را آسان‌تر و کارآمدتر می‌کند.

هزینه کاشت ریش در سال 1402 چقدر است؟

هزینه کاشت ریش با توجه به میزان گرافت استخراجی برای هر شخص متفاوت است و در زمان مشاوره در کلینیک رویای آبی به عنوان بهترین کلینیک کاشت مو در تهران مشخص می شود، پس اگر شما هم میخواهید از قیمت کاش ریش در سال 1402 اطلاع پیدا کنید، با شماره 54862-021 تماس بگیرید و از راهنمایی همکاران ما بهره مند شوید.

خلاصه مطلب

کاشت ریش برای آقایان در سال های اخیر به یک عمل زیبایی پرطرفدار تبدیل شده است و به دو روش FUE و FUT انجام می شود.روش FUE دوره بهبودی کوتاه تری دارد و جای زخمی روی صورت فرد یا ناحیه اهدا کننده باقی نمی گذارد. با این حال اینکه کدام یک از این دو روش برای شما استفاده می شود، به تشخیص پزشک بستگی دارد. در صورتی که قصد انجام عمل زیبایی کاشت ریش را دارید، پیشنهاد میکنیم در یک جلسه مشاوره شرکت کنید. سوالات خود را از جراح بپرسید و با آگاهی کامل برای انجام عمل اقدام کنید.