انتخاب برگه

کاشت مو برای بیماران دیابتی، علت ریزش مو در بیماران قندی

ابتلا به برخی بیماری های مزمن می تواند باعث ریزش مو شود. یکی از بیماری هاییش که مشکل ریزش مو را شدت می بخشد، بیماری دیابت است. بر اساس تحقیقات انجام شده، بیماری دیابت به عنوان یک بیماری مادام العمر است و زمانی ایجاد می شود که لوزالمعده هورمون انسولین کافی در بدن تولید نمی کند یا انسولین تولید شده به طور موثر استفاده نمی شود. اما سوالی که برای بسیاری از افراد مبتلا به دیابت مطرح می شود این است که رابطه بین سطح قند خون و سلامت مو چیست؟ آیا داروهای دیابت باعث ریزش مو می شوند؟ آیا بیماران دیابتی می توانند جراحی کاشت مو انجام دهند؟ اگر به دنبال پاسخ این سوالات هستید، در ادامه این مطلب با موضوع کاشت مو برای بیماران دیابت همراه ما باشید.

چگونه دیابت باعث ریزش مو می شود

ارتباط بین دیابت و ریزش مو چیست؟

همانطور که پیش از این گفته شد، افراد زمانی به دیابت مبتلا می شوند که بدنشان انسولین کافی تولید نمی کند یا نمی تواند به طور موثر از آن استفاده کند. انسولین مسئول حمل قند خون به داخل سلول ها است. در واقع به جای آنکه قند خون در رگ ها انباشته شود، به عنوان انرژی در سلول های بدن ذخیره می شود. هنگامی که هورمون انسولین به اندازه کافی تولید نمی شود یا به طور موثر استفاده نمی شود، قند در رگ های خونی انباشته میشود و در نتیجه فرد به دیابت مبتلا می شود. سطح قند خون کنترل نشده و بالا؛ می تواند به همه اندام ها از چشم تا کلیه آسیب برساند. اما تاثیر قند خون بر ریزش مو چیست؟

زمانی که قند در رگ های خونی انباشته می شود، به عروق خونی آسیب وارد می شود که نتیجه آن عدم تامین اکسیژن کافی برای تغذیه فولیکول های مو می شود. در نتیجه، چرخه رشد مو آسیب می بیند و رویش موهای جدید دچار مشکل می شود.

چگونه دیابت باعث ریزش مو می شود؟

مشکلات هورمونی

یکی از عوارض دیابت، تغییر هورمون های بدن فرد است که میتواند در نهایت منجر به ریزش مو شود. درواقع هرچه میزان ناپایداری قند خون فرد بیشتر باشد، احتمال مشکلات هورمونی هم بیشتر می شود. تمام هورمون های بدن ما توسط سیستم غدد درون ریز کنترل می شوند؛ پس اگر سطح قند خون نرمال نباشد، می تواند سیستم غدد درون ریز را مختل کند. در این حالت، تولید برخی از هورمون ها که باعث رشد  موها می شود، کندتر می شود.

مشکلات گردش خون

اگر نتوان سطح قند خون را کنترل کرد و بیش از حد افزایش یابد، این قند اضافی در خون می تواند با هموگلوبین که در گلبول های قرمز وجود دارد واکنش نشان دهد. هموگلوبین مسئول انتقال اکسیژن به تمام قسمت های بدن ما است. اگر مقدار زیادی قند در خون وجود داشته باشد، هموگلوبین “گلیکوزیله” می شود. این گلیکوزیل هموگلوبین شکلی متفاوت از هموگلوبین طبیعی دارد و می تواند در به نام مویرگ ها، گیر کند. این وضعیت باعث می شود که اکسیژن به خوبی به بدن منتقل نشود و بافت ها و سلول های مختلف بدون اکسیژن بمیرند. اگر همین اتفاق در سلول های ریشه مو بیفتد، فولیکول های مو می میرند و موهای شما شروع به ریزش می کنند. بنابراین کنترل قند خون برای فولیکول‌های موی سالم و سایر قسمت‌های بدن حیاتی است.

بیماری های خود ایمنی

خطر ابتلا به بیماری های خود ایمنی در افراد مبتلا به دیابت نوع 1، بیشتر از سایر افراد است. در این بیماران، سیستم ایمنی به طور تصادفی به سلول های سالم حمله می کند این باعث ایجاد مشکل ریزش مو می شود.

آیا داروهای مصرفی در دیابت باعث ریزش مو می شوند؟

برخی از داروهایی که به طور منظم برای کنترل دیابت استفاده می شود ممکن است باعث ریزش مو شوند. میزان ریزش مو در افراد مبتلا به دیابت متفاوت است و اگر این عارضه به دلیل مصرف داروی خاصی باشد، به راحتی میتوان با تغییر دارو از ریزش مو جلوگیری کرد. نکته حائز اهمیت این است که مصرف دارو نباید سر خود و بدون اطلاع پزشک قطع شود. زیرا با قطع دارو سطح قند خون به سرعت تغییر کرده و میتواند عوارض شدیدی برای شما به همراه داشته باشد.

بر اساس تحقیقات انجام شده، افرادی که دیابت مبتلا شده اند، با احتمال بیشتری به بیماری های دیگری مانند فشار خون و تیروئید مبتلا می شوند. همین مسئله ممکن است تعادل سلامتی این افراد را دچار خطر جدی کند و در نهایت موجب افزایش استرس و افسردگی در آنها شود. گرچه این عوامل به طور مستقیم در ریزش مو تاثیر ندارند، اما زمینه را برای افزایش شدت ریزش مو فراهم می کنند.

تضعیف سیستم ایمنی، فشار روانی ناشی از بیماری، داروهای مصرفی و سایر بیماری های مزمن همراه دیابت می تواند زمینه مناسبی را برای ریزش مو فراهم کند.

آیا کاشت مو برای بیماران دیابتی امکانپذیر است؟

با توجه به اینکه بیماران دیابتی نسبت به سایر افراد در شرایط خاص‌تری به سر می برند، پاسخ به این سوال که آیا کاشت مو برای بیماران مبتلا به دیابت امکانپذیر هست یا نه، اهمیت زیادی دارد.

به طور کلی، کاشت مو برای بیماران مبتلا به دیابت در شرایطی که سطح قند خون آنها ثابت باشد، در صورتی که توسط پزشکی متخصص و مجرب انجام شود، قابل انجام خواهد بود. درواقع اگر جراح کاشت مو تشخیص دهد که در ناحیه اهدا کننده به اندازه کافی فولیکول سالم دارید، میتوانید صرف نظر از ابتلا به دیابت برای جراحی اقدام کنید. تنها مشکلی که ممکن است افراد دیابتی در رابطه با کاشت مو با آن مواجه شوند، به روند رشد مو مربوط می شود. به طور کلی، چرخه رشد مو در افراد مبتلا به دیابت به نسبت افراد دیگر، طولانی تر است. اما اگر به اندازه کافی صبور باشد، قطعا میتوانید با انتخاب روش درست و جراح ماهر، به نتیجه مطلوبی برسید.

کدام بیماران دیابتی می توانند کاشت مو انجام دهند؟

مشابه با سایر عمل های زیبایی، قبل از آنکه برای کاشت مو اقدام کنید، باید بررسی کنید که آیا کاندیدای مناسبی برای انجام این عمل هستید یا نه. در بیماران دیابتی، ابتدا باید شرایط جسمانی فرد به طور کامل و با دقت زیاد مورد ارزیابی قرار گیرد و بر اساس نتایج، بهترین روش انتخاب شود.

همانطور که گفته شد،  کاشت مو برای بیماران دیابتی در درجات مختلف طاسی، ریزش موی شدید، نازک شدن موها و… قابل استفاده است. اما نمی توان گفت که هر بیمار دیابتی در هر شرایطی می تواند کاشت مو انجام دهد. با توجه به اینکه افراد میتوانند از انواع دیابت رنج ببرند، معاینات و ارزیابی پزشکی افراد مبتلا به دیابت کاملا با یکدیگر متفاوت است.

به عنوان مثال، با توجه به اینکه سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2، بسیار بالا است؛ عمل کاشت مو برای این دسته از افراد باید بعد از ثابت شدن و کنترل کردن سطح قند خون انجام شود.

بیماران دیابتی که نمی توانند کاشت مو انجام دهند

اگرچه بیماران مبتلا به  دیابت نوع 2 پس از رفع خطرات احتمالی می توانند عمل کاشت مو را انجام دهند، متاسفانه بیماران دیابتی نوع 1 نمی توانند در طول دوره بیماری کاشت مو انجام دهند. به طور کلی، هرچه سطح قند خون بالاتر و ناپایدارتر باشد، خطر بیشتر و جدی تری فرد را تهدید می کند. به همین دلیل، افراد مبتلا به دیابت نوع 1 ممکن است عوارض خطرناکی را در طول کاشت مو تجربه کنند. بنابراین، کاشت مو برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 توصیه نمی شود.

بررسی شرایط بیماران دیابتی قبل از کاشت مو

بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 که تصمیم به انجام عمل کاشت مو دارند، باید برای موارد خاصی مورد آزمایش قرار گیرند و معاینه شوند. از جمله مواردی که در معاینات مورد توجه قرار می گیرد، تعیین علت ریزش مو است. یکی از مهمترین آزمایش هایی که قبل از عمل کاشت مو برای بیماران دیابت باید انجام شود، آزمایش خون HbA1c است. انجام عمل کاشت مو بدون این آزمایش خطر زیادی برای فرد به همراه دارد.

آزمایش HbA1c میزان هموگلوبین گلیکوزیله خون را تعیین می کند. پس از این آزمایش، اثرات دیابت بر سیستم ایمنی و سیستم گردش خون فرد بررسی می شود. اطلاعات در مورد اینکه آیا می توان قند خون را در سطح نرمال نگه داشت یا خیر و میزان تأثیرگذاری یک عمل طولانی مدت بر سطح قند و بیمار نیز بررسی می شود و در نهایت میزان آسیب پذیری زخم های کوچکی که در حین عمل ایجاد می شود مورد بررسی قرار می گیرد.

ملاحظات بیماران دیابتی قبل از کاشت مو

اگرچه انجام کاشت مو برای بیماران دیابتی خطرناک است، اما زمانی که وضعیت بیماری کنترل شود و یک مرکز کاشت مو خوب برای انجام جراحی انتخاب شود، این خطر تا حد زیادی برطرف می شود. مهمترین نکاتی که بیماران قبل از عمل جراحی باید در نظر داشته باشند، عبارت هستند از:

  • بیماران دیابتی باید قبل از عمل تمام آزمایشات لازم را انجام دهند.
  • اگر پزشک برنامه تغذیه ای برای کنترل سطح قند ارائه دهد، این برنامه باید به طور کامل رعایت شود.
  • تمام داروهای مورد استفاده باید بدون استثنا به جراح اعلام شوند.
  • برای افراد مبتلا به عدم تعادل سطح قند یا بیماران دیابتی پنهان، بهتر است که جراح کاشت مو با پزشک دیابت بیمار صحبت کند.
  • فردی که قصد عمل کاشت مو را دارد، باید در این مورد با پزشک دیابت خود صحبت کند.

اهمیت رژیم غذایی قبل از عمل برای بیماران دیابتی

تغذیه سالم و منظم در دیابت اهمیت بسیاری دارد و باید دقیقا مطابق با آن چیزی باشد که پزشک متخصص توصیه کرده است. رعایت دقیق قوانین مشخص شده توسط پزشکان قبل از عمل کاشت مو و رعایت آنچه در برنامه غذایی نوشته شده است برای کنترل سطح قند بسیار مهم است. به خصوص افرادی که دارای سطوح قند نامتعادل هستند، باید قبل از مداخلات پزشکی تحت نظارت پزشکی برنامه های غذایی خاصی داشته باشند.

کاشت مو برای بیماران دیابتی، علت ریزش مو در بیماران قندی

دیابت چه تاثیری بر روش کاشت مو دارد؟

همانطور که پیش از این گفته شد، دیابت میتواند ساختار خون را در بدن فرد تغییر دهد که همین عامل تاثیر به سزایی در روند کاشت مو دارد. مهمترین تاثیر، طولانی تر شدن دوره نقاهت پس از کاشت مو است.

در حین کاشت مو، میکروکانال ها روی پوست سر باز می شوند و بعد از انجام جراحی به صورت زخم کوچکی نمایان خواهند بود. روند ترمیم این زخمها ممکن است در بیماران دیابتی کمی طولانی‌تر از افراد عادی باشد. بنابراین، زمانی که بیماران دیابتی تحت عمل کاشت مو قرار می‌گیرند، باید از داروهای خاص و مراقبت های ویژه بهره مند شوند.

یکی دیگر از تاثیرات دیابت بر روند کاشت مو، میزان لخته شدن خون است. با توجه به اینکه خطر لخته نشدن در بیماران دیابتی بیشتر از سایر افراد است، توصیه می شود که بیماران دیابتی قبل از عمل از مصرف محصولات رقیق کننده خون خودداری کنند. بر اساس توصیه های پزشکی، از حدود 10 روز قبل از جراحی، مصرف این داروها باید قطع شود. افرادی که موظف به استفاده از این داروها هستند هرگز نباید برای کاشت مو اقدام کنند؛ زیرا قطع داروهایی که برای بیماران دیابتی ضروری هستند ممکن است خطرات جانی را به همراه داشته باشد.

کاشت مو برای بیماران دیابت نوع 1

بیماران دیابتی نوع 1 نیاز روزانه خود را با تزریق انسولین تامین می کنند، زیرا بدن آنها نمی تواند انسولین تولید کند.  با توجه به اینکه عمل کاشت مو موجب نوسانات قند خون در افراد سالم هم می شود و یک جراحی نسبتا طولانی است، انجام این عمل به افراد دیابتی نوع 1 توصیه نمی شود.

کاشت مو برای بیماران دیابت نوع 2

اگر سطح قند خون در بیماران دیابتی نوع 2 کنترل شده باشد، انجام عمل کاشت مو برای بیمار مانعی ندارد. با توجه به اینکه عمل کاشت مو به زمان زیادی نیاز دارد، پزشک باید از سریع ترین تکنیک ها برای برداشت فولیکول مو بدون آسیب زدن به آنها استفاده کند.

دوره نقاهت بعد از عمل کاشت مو برای بیماران دیابت چگونه است؟

پس از کاشت مو، هزاران زخم ریز روی پوست سر ایجاد می شود. مهمترین مرحله کاشت مو برای بیماران دیابتی دوره بهبودی بعد از عمل است. یکی از رایج ترین مشکلاتی که بیماران دیابتی با آن مواجه هستند، مشکل ترمیم زخم است. افرادی که سطح قند خونشان ثابت و پایدار نیست، زخم هایشان در مدت زمان طولانی تری بهبود می یابد. بهبود زخم های یک بیمار عادی در 15 روز اول شروع می شود. اما در بیماران دیابتی این اتفاق در ماه اول رخ می دهد. علاوه بر این، خطر عفونی شدن زخم ها در بیماران عفونی بیشتر از بیماران عادی است. به همین دلیل، افراد مبتلا به دیابت باید در طول روند بهبود بسیار مراقب باشند.

برای مراقبت هر چه بهتر و جلوگیری از عوارض بعدی، معمولا بیماران دیابتی بعد از انجام عمل کاشت مو بیشتر به بهترین کلینیک کاشت مو در تهران یا شهر خودشان سر میزنند؛ زیرا به غیر از دیابتی بودن، ممکن است در گردش خون یا سیستم ایمنی نیز مشکل داشته باشید. بنابراین در طی این پروسه کاری غیر از توصیه پزشک انجام ندهید و با مراجعه منظم بهترین نتیجه را از عمل کاشت موی خود بگیرید. در نتیجه، تا زمانی که دیابت نوع 2 تحت کنترل است، می توانید با انجام اقدامات احتیاطی قبل و بعد از عمل، نتایج موفقیت آمیزی کسب کنید.

نتایج کاشت مو در بیماران دیابتی چه زمانی مشاهده می شود؟

نتایج کاشت مو در سه ماه پس از کاشت مو در بیماران عادی قابل مشاهده است، اما در بیماران دیابتی این مدت طولانی تر است و معمولا 6 ماه بعد از جراحی نمایان می شود.

بهترین تکنیک کاشت مو برای بیماران دیابت چیست؟

با توجه به اینکه مدت زمان بهبود زخم ها در افراد دیابتی طولانی تر از بیماران معمولی است، روش FUE برای کاشت موی این دسته از افراد بسیار مناسب است؛ در این تکنیک زخم های بسیار کوچکی روی پوست سر ایجاد می شود.

سوالات متداول

آیا بیمار دیابتی می تواند کاشت مو انجام دهد؟

بله، در صورتی که سطح قند خون فرد دیابتی کنترل شده باشد، میتوان از انواع روش های کاشت مو برای این دسته از افراد استفاده کرد.

آیا ریزش مو در اثر دیابت دائمی است؟

ریزش مو در برخی از بیماران دیابتی ممکن است برای مدت زمان طولانی تری ادامه داشته باشد و در نهایت منجر به طاسی شود. اما با روش های مختلف مانند کاشت مو میتوان چنین مشکلاتی را حل کرد.

کلینیک رویای آبی

کلینیک رویای آبی

پوست، مو، لیزر و لاغری

پرسنلی متعهد
پزشکان مجرب و اساتید و هیئت علمی دانشگاهها
محیطی امن و آرام
پیشرفته ترین و بروزترین تجهیزات


۰ دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *