Select Page

راههای از بین بردن جوش های سرسیاه روی بینی، چانه و پا

اگر برای شما هم پیش آمده باشد، احتمالا ‌می‌دانید که های سرسیاه از انواع عارضه‌های پوستی محسوب ‌می‌شوند که ‌می‌توانند روی زیبایی چهره و حتی زیبایی بدن تاثیرگذار باشند. در این مقاله، جوش های سرسیاه همراه با ویژگی‌ها و علل ایجادشان معرفی شده و در ادامه راهکارهایی برای درمان موثر این جوش ها ذکر شده‌اند.

جوش های سرسیاه یا کومدون

جوش سرسیاه چیست؟

جوش های سرسیاه یا کومدون ها جوش های بسیار ریزی هستند که به واسطه گرفتگی منافذ پوست توسط فولیکول‌های مو به وجود ‌می‌آیند. در واقع این جوش ها نوع خفیف آکنه هستند که غالبا در سطح پوست صورت دیده ‌می‌شوند؛ اما در کنار آن ممکن است در سایر قسمت‌های بدن اعم از پشت، سینه، گردن، بازوها یا شانه‌ها نیز دیده شوند.

این جوش ها همانطور که از نامشان پیداست، به رنگ سیاه ‌می‌باشند؛ اما رنگ سیاه آن‌ها به دلیل کثیفی‌شان نیست؛ بلکه سیاهی رنگ این جوش ها به دلیل وجود اکسیداسیون سلول‌های مرده پوست است. این اکسیداسیون باعث مسدود شدن پوست می‌شود و سپس سلول‌های اکسید شده پوست به رنگ تیره ظاهر خواهند شد. به همین دلیل، جوش های سرسیاه از انواع جوش های غیرالتهابی محسوب ‌می‌شوند و هنگام مشاهده، هیچگونه بافت قرمزی در اطراف آن‌ها وجود نخواهد داشت.

علت ایجاد جوش های سرسیاه

همانطور که گفته شد، جوش های سرسیاه به دلیل مسدود شدن فولیکول مو در سطح پوست ایجاد ‌می‌شوند. هر فولیکول، شامل یک مو و یک غده چربی ‌می‌باشد که این غده، چربی با نام سبوم تولید کرده و باعث نرم نگه‌ داشتن پوست ‌می‌شود. اگر سلول‌های مرده پوست و چربی‌های تولید شده توسط غدد چربی، در منافذ فولیکول پوست تجمع پیدا کنند، برآمدگی‌هایی به نام کومدون تشکیل ‌می‌شوند. اما در صورتی ‌که پوست بالای آن باز شود، این کومدون به واسطه تماس با هوا به رنگ سیاه در آمده و در نتیجه به آن جوش سر سیاه گفته ‌می‌شود.

جوش های سرسیاه به دلایل مختلفی ‌می‌توانند در قسمت‌های متفاوت بدن به خصوص صورت ظاهر شوند که از مهم‌ترین این دلایل ‌می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تغییرات هورمونی
  • نزدیک شدن به دوره قاعدگی
  • مصرف قرص‌های ضد بارداری
  • تولید بیش‌ از‌ حد چربی در بدن
  • تجمع باکتری‌های پروپیونی باکتریوم آکنه روی پوست
  • تحریک فولیکول‌های مو، زمانی ‌که سلول‌های مرده پوست به ‌صورت منظم ریزش نمی‌کنند.
  • تغذیه نامناسب
  • استفاده از لوازم آرایشی چرب و نامرغوب
  • وجود استرس و اضطراب
  • مصرف دخانیات به خصوص مصرف سیگار
  • استفاده از برخی داروهای خاص مانند کورتیکو استروئیدها، لیتیوم و آندروژن‌ها

جوش های سرسیاه به‌ هیچ ‌عنوان دردناک نیستند و به آرا‌می‌ رشد ‌می‌کنند؛ به همین دلیل ممکن است اکثراً افراد متوجه حضور این جوش ها نمی‌شوند.

دون دون های سیاه روی چانه

جوش های سرسیاه چانه

همانطور که گفته شد، جوش های سرسیاه ممکن است در هر قسمتی از بدن ایجاد شوند؛ اما غالبا این جوش ها روی بینی، چانه‌ها، بازوها یا شانه‌ها ایجاد ‌می‌شوند. از جمله عواملی که ‌می‌توانند منجر به ایجاد جوش های سر سیاه چانه شوند، عبارتند از:

  • عدم تعادل هورمونی: غالبا تعادل هورمونی افراد در دوران‌هایی مانند دوران بلوغ، چرخه قاعدگی یا زمان بارداری به هم ‌می‌خورد. این عدم تعادل هورمونی ‌می‌تواند از اصلی‌ترین دلایل ایجاد جوش های سرسیاه به خصوص در قسمت چانه باشد.
  • استرس: سلول‌هایی که سبوم تولید ‌می‌کنند، در سطح پوست یک‌ سری گیرنده‌های استرس دارند. به همین دلیل وجود حس استرس یا اضطراب به‌سادگی ‌می‌تواند در ایجاد جوش های سرسیاه به خصوص در قسمت چانه موثر باشد.
  • رژیم غذایی ضعیف و نامناسب: معمولا با داشتن یک رژیم غذایی ناسالم، روده کوچک دچار عدم‌ تعادل می‌شود و این موضوع ‌می‌تواند روی ایجاد جوش های سر سیاه در پوست و اطراف چانه تاثیرگذار باشد.

جوش سرسیاه بینی

جوش های سرسیاه بینی

از دیگر قسمت‌هایی که به وضوح ‌می‌توان وجود جوش های سرسیاه را در آن قسمت تشخیص داد، بینی ‌است. برخی از عوامل مهمی ‌که ‌می‌توانند منجر به ایجاد جوش سرسیاه بینی شوند، عبارتند از:

  • تولید بیش ‌از‌ حد چربی در بدن: اگر بدن بیش از حد چربی تولید کند، جوش های سر سیاه در قسمت بینی ظاهر می‌شوند. به همین دلیل است که افراد با پوست چرب، بیشتر با جوش های سرسیاه مواجه ‌می‌شوند.
  • تجمع باکتری آکنه‌های پروپیونی باکتروم روی پوست
  • دوره تغییرات هورمونی مانند دوران نوجوانی، بلوغ یا در حین مصرف قرص ضدبارداری که منجر به افزایش تولید چربی ‌می‌شود.
  • تحریک فولیکول‌های مو به‌خصوص زمانی که سلول‌های مرده پوست در یک روال منظم، پوست‌ریزی نمی‌کنند.
  • مصرف یکسری داروهای خاص مانند کورتیکواستروئیدها، لیتیوم یا آندروژن‌ها نیز ‌می‌تواند در بروز جوش سر سیاه به خصوص روی بینی و اطراف آن موثر باشد.

جوش های سرسیاه روی کمر

جوش های کمر

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که روی کمرتان جوش بزنید. در واقع جوش کمر نیز از جمله مشکلات پوستی شایعی است که برخی افراد بارها با آن مواجه ‌می‌شوند. از جمله عواملی که منجر به ایجاد جوش در قسمت پشت و کمر ‌می‌شوند ‌می‌توان به داشتن پوست چرب و وجود غدد تولیدکننده چربی اشاره کرد. این جوشها در افراد مستعد اکنه که به برخی هورمون‌ها حساس هستند بیشتر ظاهر می‌شوند. به همین دلیل است که در قسمت‌های پشت و کمر معمولا جوش های مختلفی از جمله جوش های سرسفید و سرسیاه، جوش های کوچک قرمز رنگ، جوش های زرد چرکی و حتی جای جوش مشاهده می‌شود.

جوش های سر ران

جوش های سر ران و کشاله ران ‌ از آزار دهنده‌ترین انواع جوش ها محسوب می‌شوند. عوامل مختلفی باعث بروز جوش در قسمت سر ران یا کشاله ران می‌شوند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها ‌می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انجام ورزش‌ها یا تمرینات ورزشی که منجر به سایش در کشاله ران ‌می‌شوند؛ مانند پیاده‌روی طولانی ‌مدت یا دوچرخه ‌سواری طولانی‌مدت
  • استفاده از لباس‌های شل یا نامناسب هنگام ورزش
  • استفاده از لباس‌های کثیف به‌ خصوص هنگام ورزش کردن
  • استفاده از لباس‌های نامناسب یا لباس‌های کثیف هنگام انجام فعالیت‌هایی که اصطکاک داخلی درون ران دارند و منجر به عرق ‌کردن داخل ران ‌می‌شوند.
  • انجام ورزش‌های آبی یا رفتن در آب در هوای گرم و مرطوب
  • استفاده از برخی روش‌های حذف مو که سطح پوست را خراش ‌می‌دهند.

جوش هایی که در قسمت سر ران و کشاله ران ایجاد ‌می‌شوند، غالبا قرمز و متورم هستند و به‌تدریج رشد ‌می‌کنند. این جوش ها بسیار حساس هستند؛ تا جایی‌که ممکن است به هوا نیز حساس باشند. در نهایت این جوش ها یک گلوله سفید رنگ را تشکیل ‌می‌دهند که از بافت‌های مرده و سلول‌های خونی تشکیل شده است. جوش های کشاله ران و سر ران در حدود ده روز نیز روی بدن باقی ‌می‌مانند.

راه‌های پیشگیری از جوش های سرسیاه

همانند اغلب عارضه‌های پوستی، برای جوش های سرسیاه نیز یک سری راهکارها وجود دارند که شما با استفاده از آن‌ها ‌می‌توانید از ایجاد جوش های سرسیاه در بدن و به‌خصوص در صورت خود جلوگیری کنید.

موثرترین این روش‌ها عبارتند از:

مرتب پوستتان را تمیز کنید.

تمیز کردن مرتب پوست، آلودگی‌ها و کثیفی‌های روی آن را از بین ‌می‌برد. در این ‌صورت ‌می‌تواند در از بین بردن جوش های سر سیاه و جلوگیری از ایجاد آن‌ها موثر باشد. از طرفی، روغن اضافی پوست و سلول‌های مرده آن، با تمیز کردن از بین ‌می‌روند و در نتیجه، از انسداد منافذ و ایجاد جوش های سرسیاه نیز جلوگیری ‌می‌شود. برای این کار تنها کافی است یک پاک‌کننده ملایم مناسب با نوع پوست خود را انتخاب کنید و به‌ صورت منظم از آن استفاده کنید. اگر پوست چربی دارید بهتر است از پاک‌کننده‌های بدون روغن و اگر پوست خشکی دارید بهتر است از پاک‌کننده‌های کر‌می‌ یا حاوی گلیسیرین استفاده کنید. در کنار آن توجه داشته باشید که پوست خود را با آب داغ نشویید؛ زیرا آب داغ پوست را تحریک کرده و باعث ایجاد روغن‌های اضافی روی آن ‌می‌شود.

از شستشوی بیش از حد پوست خودداری کنید.

همانطور که گفته شد، تمیزکردن و شستشوی منظم پوست در جلوگیری از ایجاد جوش های سرسیاه بسیار موثر است. اما از طرفی، شستشوی بیش از حد پوست نیز به ‌هیچ‌ عنوان توصیه نمی‌شود. شستشوی بیش‌ از ‌حد پوست یا شستشوی شدید ‌می‌تواند پوست را تحریک کرده و منجر به ایجاد روغن اضافی روی پوست شود. بهترین زمان برای شستشوی پوست قبل از خواب و صبح، پس از بیدار شدن ‌است.

قبل از خواب آرایش خود را پاک کنید.

همانطور که احتمالا ‌می‌دانید، خوابیدن با آرایش ‌بسیار مضر است. یکی از مواردی که خطر ابتلا به جوش های سرسیاه را افزایش ‌می‌دهد، همین خوابیدن با آرایش است. موارد آرایشی منافذ پوست شما را مسدود ‌می‌کنند؛ به همین دلیل برای جلوگیری از ایجاد جوش سرسیاه شما باید تمام لایه‌های مواد آرایشی روی صورتتان را پاک کنید. از طرفی، باقی‌ ماندن آرایش روی صورت ‌می‌تواند بالش شما را کثیف کند و بالش را به یک محیط بالقوه برای رشد میکروب‌ها و باکتری‌ها تبدیل کند.

وسایل آرایشی خود را تمیز کنید.

اگر شما وسایل آرایشی خود را تمیز نکنید، میکروب‌ها و باکتری‌های فراوانی به ‌مرور زمان روی آن‌ها رشد خواهند کرد که همین میکروب‌ها و باکتری‌ها ‌می‌توانند از جمله عوامل ایجاد جوش های سرسیاه و آکنه‌ها باشند. به همین دلیل توصیه ‌می‌شود حداقل یک‌ بار در ماه لوازم آرایشی خود مانند فرچه‌ها و پدها را با آب و صابون بشویید. با این روش، میکروب‌ها و باکتری‌هایی که منجر به مسدود شدن منافذ پوست و در نتیجه آن منجر به ایجاد جوش های سرسیاه ‌می‌شوند، از بین خواهند رفت.

به صورت منظم دوش بگیرید.

همانطور که گفته شد، سلول‌های مرده پوست، باکتری‌های اضافه و چربی‌هایی که به واسطه فعالیت‌های شدید روزانه ایجاد ‌می‌شوند، ‌می‌توانند باعث بروز جوش های سرسیاه شوند. اگر فرد فعالی هستید و در طول روز فعالیت‌های زیادی انجام ‌می‌دهید، بهتر است روزانه دوش بگیرید.

از کرم مرطوب‌ کننده استفاده کنید.

یکی از روش‌های موثر در جلوگیری از ایجاد جوش های سرسیاه، استفاده از مرطوب‌ کننده است. شما باید مرطوب‌کننده‌ای را برای خود انتخاب کنید که مناسب پوستتان باشد. پوست‌هایی که به ‌خوبی آبرسانی ‌می‌شوند، بسیار کمتر از پوست‌های کم‌آب در معرض جوش های سر سیاه و سایر انواع آکنه‌ها قرار ‌می‌گیرند. پوست چرب و پوست ترکیبی نیز همانند پوست خشک نیاز به مرطوب‌ کننده دارند. اگر شما برای طولانی‌ مدت از مرطوب‌ کننده استفاده نکنید، روغن و چربی بیشتری روی پوستتان تولید خواهد شد. به همین دلیل توصیه ‌می‌شود افرادی که پوست چربی دارند، از مرطوب‌کننده‌های بر پایه آب یا فاقد روغن استفاده کنند.

پوست خود را به‌ طور مرتب لایه‌برداری کنید.

برخی افراد تصور ‌می‌کنند که لایه‌برداری پوست منجر به نازک‌ شدن لایه‌های پوست ‌می‌شود. این تصور کاملا اشتباه است. آسیب‌ رسیدن به پوست به واسطه لایه‌برداری زمانی رخ ‌می‌دهد که پوست صورت حساس باشد و مواد لایه‌بردار حاوی کریستال یا ذرات ماسه باشند. همانطور که گفته شد، سلول‌های مرده پوست منافذ را مسدود کرده و در نهایت منجر به ایجاد جوش های سرسیاه ‌می‌شوند. اگر نمی‌خواهید سلول‌های مرده روی پوستتان باقی بمانند، لایه‌برداری پوست از بهترین روش‌ها برای شماست که تمام لایه‌ها و سلول‌های مرده را از بین می‌برد.

از بین‌ بردن جوش های سرسیاه

همانطور که خواندید، جوش های سرسیاه از جمله عارضه‌های پوستی محسوب ‌می‌شوند که ‌روی زیبایی ظاهر پوست بسیار تأثیرگذار هستند. شما ‌می‌توانید برای درمان و از بین‌ بردن جوش های سرسیاه روش‌های مختلفی را امتحان کنید. این روش‌ها در دو دسته کلی روش‌های خانگی و روش‌های کلینیکی تقسیم‌بندی ‌می‌شوند. تاثیرگذارترین روش‌ها برای از بین بردن جوشهای سر سیاه را در ادامه مطالعه می‌کنید.

از بین ‌بردن جوش های سرسیاه با روش‌های خانگی

برای درمان و رفع جوش های سرسیاه با روش‌های خانگی، ‌می‌توانید روش‌های موثر زیر را امتحان کنید:

  1. استفاده از جوش ‌شیرین: جوش ‌شیرین علاوه ‌بر اینکه پوست‌های مرده را از بین برده و پوست را نرم و لطیف ‌می‌کند، در از بین ‌بردن منافذ باز و رفع جوش های سرسیاه پوست نیز بسیار موثر هستند. برای استفاده از آن تنها کافی است یک قاشق چای‌خوری جوش ‌شیرین را با مقدار کمی‌ آب هم بزنید تا حالتی شبیه به چسب داشته باشد. سپس آن را روی مناطقی که جوش سر سیاه دارند بمالید و بگذارید خشک شود. پس از ده دقیقه پوست خود را با آب ولرم آب بکشید. توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از جوش شیرین پوست را خشک ‌می‌کند؛ به همین دلیل حداکثر دوبار در هفته از این ماسک استفاده کنید.
  2. استفاده از عسل: عسل خاصیت ضدباکتری و ضدعفونی‌کننده دارد که ‌می‌تواند میکروب‌ها و ناخالصی‌های پوست را از بین ببرد و در رفع جوش های سرسیاه پوست موثر عمل کند. از طرفی، عسل منافذ پوست را هیدراته کرده و جمع ‌می‌کند. برای استفاده از آن تنها کافی است یک قاشق غذا خوری عسل را گرم کرده و آن را روی قسمت‌هایی از پوست که جوش های سرسیاه دارند بمالید. پس از ده دقیقه آن را با آب ولرم آب بکشید. ‌می‌توانید این ماسک را هر روز امتحان کنید.
  3. بلغور جو دوسر: دانه بلغور جوی دوسر بسیار غنی بوده و برای انواع پوست‌ها به خصوص پوست‌های حساس و پوست‌های دارای جوش سر سیاه بسیار مفید ‌است. برای استفاده از آن تنها کافی است یک لیوان جوی دوسر را به همراه آب بپزید. در صورت امکان ‌می‌توانید از آب جوشیده نیز استفاده کنید. سپس مدت‌ زمانی را صبر کنید تا جو دوسر سرد شود و آن را روی قسمت‌هایی که جوش سرسیاه دارند بمالید. پس از 10 الی 20 دقیقه، آن را با آب ولرم آب‌کشی کنید. این کار را یک روز در میان انجام دهید تا نتایج فوق‌العاده آن را مشاهده کنید.

راه‌های از بین ‌بردن جوش های سر سیاه با روش‌های کلینیکی

همانطور که احتمالا ‌می‌دانید، در اغلب موارد برای از بین ‌بردن عارضه‌های پوستی از جمله جوش های سرسیاه، استفاده از روش‌های خانگی در یک مدت ‌زمان طولانی تاثیرگذار خواهد بود. به همین دلیل، در اغلب موارد و به‌خصوص هنگام تشدید این عارضه‌ها، پزشکان استفاده از روش‌های کلینیکی را توصیه ‌می‌کنند.

موثرترین روش‌های کلینیکی برای از بین ‌بردن جوش های سرسیاه عبارتند از:

فیشیال

یکی از بهترین و رایج ترین روش‌های درمانی پوست که طرفداران بسیاری دارد، فیشیال است که منجر به ایجاد پوستی سالم و درخشان ‌می‌شود. این روش درمانی در چند مرحله و غالبا به مدت یک ساعت انجام ‌می‌شود. با این کار، تنها در یک جلسه یک ساعتی، بسیاری از مشکلات و عارضه‌های پوستی اعم از جوش های سرسیاه از بین خواهند رفت. به همین دلیل است که این روش به‌ عنوان یک روش درمانی عالی برای مراقبت از پوست در سراسر جهان مورد استفاده قرار ‌می‌گیرد. برای استفاده از این روش، تنها کافی است به یک کلینیک معتبر و باتجربه مراجعه کرده و فیشیال درمانی فوق‌العاده و مناسب با پوست خود را تجربه کنید تا تأثیر بی‌نظیر آن را روی پوستتان مشاهده کنید.

میکرودرم ابریژن

از دیگر روش‌های مناسب پاکسازی پوست ‌می‌توان به روش میکرودرم ابریژن اشاره کرد که منجر به شادابی پوست شده و در کنار آن عارضه‌های پوستی اعم از جوش های سر سیاه را برطرف خواهد کرد. با استفاده از این روش جوش های سرسیاه پوست از بین رفته و پوست روشن و لطیف خواهد شد. در روش میکرودرم ابریژن از یک وسیله دستی مخصوص استفاده ‌می‌شود که با استفاده از آن یک سری کریستال‌ها روی سطح پوست اسپری خواهند شد. به این واسطه، لایه‌های ملایم سطحی پوست تراش داده ‌می‌شوند. سپس سلول‌های مرده و کریستال‌های اسپری ‌شده به درون دستگاه مکیده شده و از بین خواهند رفت.

لیزر درمانی

از مدرن ترین روش‌هایی که برای درمان جوش های سرسیاه استفاده ‌می‌شود، لیزر درمانی است. در کلینیک رویای آبی از لیزر آمریکایی فرکسل و لیزر co2 فرکشنال شرکت ایتالیایی دکا برای این امر استفاده می شود. اثرات و نتایج این درمان به تعداد جلساتی که پزشک معالج تجویز ‌می‌کند، بستگی دارد. اما در اغلب موارد نتایج اولیه این درمان 15 روز پس از اولین جلسه مشاهده خواهد شد. برای دستیابی به نتیجه مطلوب باید تما‌می‌ جلسات لیزر درمانی انجام شود تا جوش های پوست از جمله جوش های سر سیاه از بین بروند. این روش به بازسازی و ترمیم پوست کمک کرده و باعث استحکام و قوام پوست خواهد شد. با لیزر درمانی اغلب عارضه‌های پوستی رفع شده و پوستی شاداب و شفاف خواهید داشت.

لایه برداری شیمیایی

معمولا در اولین قدم برای درمان جوش های سرسیاه، استفاده از روش لایه‌برداری توصیه ‌می‌شود. در واقع، با استفاده از این روش، محلول‌های شیمیایی قدرتمندی روی پوست قرار گرفته و این  محلول‌ها منجر به بازشدن دهانه بسته غدد چربی‌ساز ‌می‌شوند. پس از آن، ترشحات تخلیه شده و پوست صاف خواهد شد. اگر کرم‌های لایه‌بردار برای درمان کافی نباشند، ‌می‌توان از ابزارهای فیزیکی برای تخلیه ترشحات پوست استفاده کرد. البته این کار باید با استفاده از وسیله‌ای انجام شود که کمترین عوارض و آسیب را برای پوست به همراه داشته باشند.

میکرونیدلینگ

از دیگر روش‌های موثر که غالبا برای جوانسازی و ترمیم پوست مورد استفاده قرار ‌می‌گیرد، میکرونیدلینگ است. در این روش، بسیاری از عارضه‌های پوستی از جمله تیرگی پوست، منافذ باز و حتی جوش های سرسیاه رفع و درمان ‌می‌شوند. این روش یک روش غیرتهاجمی ‌است که غالبا تاثیرات مناسبی روی ترمیم مشکلات پوستی دارد. در این روش، منافذ و سوراخ‌های ریزی در پوست ایجاد شده و همین موضوع منجر به تحریک کلاژن ‌سازی در پوست و جوانسازی پوست ‌می‌شود.

جمع‌بندی

همانطور که خواندید، جوش های سرسیاه هنگا‌می ‌به وجود ‌می‌آیند که منافذ پوست مسدود شده و چربی‌ها و باکتری ها نتوانند از آن خارج شوند. اگر این عارضه درمان نشود، ‌منجر به ایجاد عارضه‌های جدی‌تر در پوست خواهد شد که زیبایی ظاهری افراد را بیشتر به خطر ‌می‌اندازند. به همین دلیل استفاده از روش‌های درمانی جوش های سرسیاه، به خصوص استفاده از روش‌های کلینیکی، بسیار توصیه ‌می‌شود.

توضیحات بیوتی تراپیست کلینیک رویای آبی در مورد فیشال

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *