انتخاب برگه

اگر شما باردارید، مواردیکه درمورد ویروس کرونا باید بدانید را در اینجا به شما ارائه میدهیم.

تحقیقات محدود است اما کارشناسان پزشکی دلیلی بر اینکه بیماری در رحم بوجود آید مشاهده نکرده اند. نوزادان اگر بعد از تولد با افراد بیمار در ارتباط قرار گیرند احتمالا با ریسکهایی روبرو خواهند بود.کارشناسان همچنان برای به حداقل رساندن ریسک انتقال در زنانی که به کووید 19 دچارند و درحال زایمان هستند به دنبال راه هایی میگردند.

یکی از بزرگترین نگرانیها درمورد COVID-19، بیماری ناشی ویروس جدید کرونای 2019 ، اینست که چگونه این عفونت بر زنان باردار و کودکان متولد نشده آنها تاثیر میگذارد.

گرچه شواهد محدود است، تحقیقات اولیه حاکی از انتقال ویروس به رحم نیست.

هنوز، بعد از گزارشاتی که تا این تاریخ منتشر شده، یک کودک تازه متولد شده در انگلستان ساعاتی پس از تولد تست کووید 19 او مثبت گزارش شد، واضحست که قبل از اینکه هر تصمیمی گرفته شود به اطلاعات بیشتری درباره بیماری نیازست .

اینجا، نگاهی می اندازیم به آنچه میدانیم و به برخی از بزرگترین سوالاتی که مردم درباره کووید19 و بارداری دارند میپردازیم.

آیا کرونا برای زنان باردار خطرناک است

آیا این بیماری میتواند به جنین داخل رحم سرایت کند؟

یکی از مهمترین یافته ها در تحقیقات اولیه اینست که ویروس از مادر به جنین داخل رحم انتقال نمی یابد.

دکتر وی ژانگ، دانشیار طب پیشگیری در دانشکده پزشکی فینبرگ دانشگاه نورث وسترن، اخیرا در نوشتن یک منبع معتبر علمی همکاری داشته که به بررسی 9 زن باردار در چین که به بیماری COVID 19 درگیر بودند و از طریق سزارین زایمان کرده اند پرداخته است.

ژانگ گفته است: تیم تحقیقاتی او مایع آمنیوتیک، خون بند ناف، مخاط دهان کودک، و شیر سینه را تست کردند، و هیچ گونه شواهدی دال بر انتقال ویروس از مادر به جنین داخل رحم یا در طول زایمان سزارین نیافتند.

کودک انگلستانی تازه متولد شده که اخیرا تست کووید 19 او مثبت درآمده این یافته ها را رد نمیکند. هیچ اطلاعاتی درباره اقدامات پیشگیرانه ای که درطول زایمان انجام شده یا اینکه چه نمونه هایی توسط تیم های پزشکی خانواده انجام شده وجود ندارد. همچنان چگونگی آلوده شدن نوزاد به ویروس در هاله ای از ابهام است.

هرچند هنوز مشخص نیست که ویروس چگونه مستقیما انتقال می یابد، تحقیقی بر روی ده کودک تازه متولد شده از مادرانی که به کووید 19 مبتلا بوده اند نشان میدهد که این عفونت بر نوزادان اثر منفی، از جمله مشکلات تنفسی، ترومبوسیتوپنیا  (تعداد پلاکت کم در خون)، و عملکرد غیر طبیعی کبد دارد.

به همین دلیل، کارشناسان سلامت توافق دارند که ما به اطلاعات بیشتری برای تشخیص کامل ریسک ابتلای نوزادان تازه متولد شده به ویروس نیازمندیم.

کدام ایمن تر است: سزارین یا زایمان طبیعی؟

برای پاسخ به این سوال قدری زود است. همه زنها در تحقیق ژانگ از طریق سزارین زایمان کردند، و خطر مربوط به زایمانهای واژینال (طبیعی) ارزیابی نشده است.

با توجه به گفته دکتر جسیکا مدن، یک پزشک متخصص اطفال، نوزادشناس، و مدیر پزشکی Aeroflow  Breastpumpsعفونتهای ویرسی خاص میتواند از مادر به کودک در طول زایمان انتقال یابد.

برای مثال ویروس سرماخوردگی، از طریق زایمان طبیعی به نوزاد سرایت نمیکند. منبع ویروس های معتبر دیگر، مانند ایدز و تبخال، میتوانند از طریق خون و مایعات بدن پخش شوند، که سبب میشود زایمان سزارین انتخاب مطمئنتری باشد.

هیچ مدرکی وجود ندارد که کدام روش زایمان در این دوره زمانی که با کووید19 درگیریم، ایمنتر باشد.

مدن میگوید “درحال حاضر، یک روش زایمان بر روش دیگری توصیه نمیشود، من فکر میکنم این مورد باید به نظر جراح زنان و زایمان باشد و میتواند بستگی به شخص به شخص و مورد به مورد داشته باشد.”

یک نگرانی درباره زایمان سزارین اینست که بیماران نیاز دارند مدت زمان طولانی تری برای بهبودی در بیمارستان بمانند.

دکتر برایان لوین، متخصص غدد جنسی، جراحی زنان و زایمان، و مدیر عمل CCRMزایمان در نیویورک میگوید.”اگر شما زمان ماندن در بیمارستان را افزایش دهید، احتمالا خطر ابتلای شما به کرونا ویروس در بیمارستان افزایش یافته از آنجا که هر شخصی که در بیمارستان پذیرش میشود واقعا بیمار است.”

ریسک زایمان با ویروس کرونا

آیا کووید19 ریسک عوارض جانبی و بیماریهای ثانویه را در من افزایش میدهد؟

بازهم، اطلاعات از منابع معتبر محدود است، اما یک عامل مشاهده شده در میان زنان باردار مبتلا به کووید19، زایمان زودرس است.

در یک وبینار که به تازگی متخصصان سلامت به سمت آن گرایش دارند، مراکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) یافته های خود را برای سنجش اطلاعات سلامت 34 زن چینی که به کووید19 در سه ماهه سوم دچار بودند انتشار داد.

آنها گزارش کردند که زنان باردار با کووید19 ریسک بالاتری برای زایمان زودرس دارند، و بطور میانگین، حدود 36 هفتگی، چهار هفته زودتر از تاریخ مقرر زایمان میکنند.

در موارد جدی تر، کووید19 میتواند سبب التهاب ریه شود، که یکی از نگرانیهای زنان باردار است برای اینکه به گفته مدن “ظرفیت ریه آنها کمی کاهش یافته است”.

اگر یک زن باردار اکسیژن رسانی ضعیف داشته باشد، به گفته لوین نوزاد محروم مانده از اکسیژن احتمالا میتواند آنها را در خطر بالایی برای دوره باقیمانده از بارداری قرار دهد.

نگرانی دیگر اینست که کووید19 اغلب باعث تب میشود.

در سه ماهه اول، افزایش دمای بدن با ناهنجاریهایی در رشد جنین مرتبط است.

لوین در ادامه میگوید : در سه ماهه سوم، دمای بالای بدن میتواند باعث کم شدن آب بدن شود که موجب زایمان زودرس شود.

آیا سیستم ایمنی بدن من برای این کار آماده است؟

سیستم ایمنی بدن یک زن باردار بعد از لقاح تغییر میکند بنابرین بدن زن، جنین را پس نمیزند.

به دلیل این تغییر، ایمنی بدن زنان باردار کمی کاهش یافته است، که در کل به گفته مدن، زن باردار را در ریسک بالاتری برای عفونتهای ویروسی قرار میدهد.

آنفولانزا و دیگر عفونتهای تنفسی از این جهت که سبب بیماریهای شدید در زنان باردار میشوند شناخته شده هستند، بنابراین کرونا ویروس نوظهور شاید به این طریق عمل کند، اما دوباره، باید ذکر کنیم که ما اطلاعات کافی برای قطعیت در دست نداریم.

گفته میشود، مرکز کنترل و پیشگیری بیماری گزارش کرده که بنظر نمیرسد زنان باردار بیمارتر از زنان غیر باردار همسن خود، که به کووید19 مبتلا هستند، باشند.

بعد از زایمان من چه اتفاقی رخ میدهد؟

به گفته ژانگ، هر انسان مبتلا به کووید19، از جمله مادر، باید به منظور جلوگیری از انتقال ویروس به کودک از نوزاد تازه متولد شده جدا شوند تا زمانی که بهبودی کامل بیابند.

گرچه شیر سینه بنظر نمیرسد ویروس را در خود داشته باشد، باز هم باید از داشتن ارتباط نزدیک خودداری کرد.

ژانگ میگوید: “از آنجا که ارتباط مستقیم دلیل و مساله اصلی انتقال است، بعضی نیازهای مراقبتی برای به حداقل رساندن شانس ابتلای نوزاد تازه متولد شده ای که از سینه مادر تغذیه میکند باید انجام شود.”

مادران جدید ممکن است نیاز به استفاده از تجهیزات حفاظتی مانند ماسک، لباس و دستکش داشته باشند یا اینکه شیر سینه خود را با شیشه به نوزاد بدهند.

اکنون چه اقداماتی باید انجام دهم؟

زن باردار باید ارتباط خوبی با جراح زنان و زایمان خود داشته باشد، و بپرسد آیا میشود ارتباط از راه دور باشد تا ریسک قرار گرفتن در معرض ویروس را کاهش دهد.

مدن میگوید، اگر یک زن باردار آشکارا در ارتباط با افرادی که بیمار هستند یا دارای علامتهای بیماری هستند قرار دارد، لازمست با جراح زنان و زایمان او هرچه زودتر تماس گرفته شود.

شستن دستها، فاصله اجتماعی، و دور شدن از افراد بیمار شانس ابتلا به ویروس را کاهش میدهد.

مدن همچنین خاطرنشان کرده است که زنان باردار مبتلا به کووید19 از زایمان در منزل اجتناب کنند.

بیمارستان میتواند هم مادر و هم نوزاد را تحت مراقبت قرار دهد تا اطمینان یابد که نوزاد علائم بیماری را ندارد و مریض نیست.

مدن میگوید “من فکر نمیکنم چنین نظارت دقیقی در منزل قابل انجام باشد. در این مورد، برای سلامت و آسایش هردوی آنها ، مادر و نوزاد، لازم و ضروریست که فرد در بیمارستان زایمان کند”

علاوه بر این، به پیشنهادات منابع معتبر مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها توجه کنید. همانطور که بیشتر می آموزیم، توصیه ها تغییر میکنند.

مدن میگوید: در این مرحله، اطلاعاتی که ما بدست آورده ایم نسبتا دلگرم کننده است. بنظر میرسد ویروس در رحم گسترش نمی یابد.

همه نوزادان تازه متولد شده، به استثنای کودک متولد شده در انگلستان، تست کووید19 آنها منفی گزارش شده است.

گرچه زنان باردار بعنوان یک گروه در معرض خطر در نظر گرفته میشوند، مدن در اینجا میگوید که اگر آنها به کووید19 دچار شوند بنظر نمیرسد آنها در خطر قابل توجهی از بیماریهای ثانویه قرار داشته باشند.

حرف آخر

با اینکه تحقیقات بر چگونگی تاثیر کووید19 بر بارداری محدود است، کارشناسان سلامت معتقدند اطلاعاتی که در این زمینه داریم امیدبخش است.

بنظر نمیرسد ویروس در رحم گسترش یابد.

همه کودکان تازه متولد شده، به استثنای نوزاد متولد شده در انگلستان، تست ویروس کووید19 آنها منفی گزارش شده است.

بنظر نمیرسد زنان باردار نسبت به زنان غیر باردار همسن خود، بیمارتر باشند. با این وجود، لازمست به اطلاعات جدیدی که مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها ارائه میدهد توجه داشت، این وضعیت به سرعت در حال تغییر است و اطلاعات جدید هرروز انتشار می یابد.

منبع: healthline.com

تاریخ: 1398/01/10

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، روز شنبه طفلی چندماهه در شهر شیکاگو آمریکا که به کرونا مبتلا شده بود، جان خود را از دست داد.
این طفل چندماهه احتمالاً نخستین کودکی است که در آمریکا بر اثر ابتلاء به این بیماری جدید و مرموز جان می بازد.
وزارت بهداشت عمومی ایالت ایلینوی آمریکا روز شنبه مرگ این کودک را تأیید کرد؛ با آنکه ویروس کووید -۱۹ به عنوان علت قطعی مرگ این کودک مطرح نشده، این کودک پیش از مرگ به کرونا مبتلا شده بود.

تاریخ: 1398/01/12

عضو هیئت علمی گروه نوزادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد از تولد نوزاد ۹۰۰ گرمی مبتلا به ویروس کووید -۱۹ در بیمارستان امام رضا (ع) خبر داد.

تاریخ: 1398/01/15

نوزاد ۸۰۰ گرمی در یزد به کرونا مبتلا شد
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفته تست کرونای یک نوزاد ۸۰۰ گرمی متولد شده در یکی از مراکز درمانی استان یزد مثبت شده
مادر این نوزاد، مشکوک به کرونا بود و تصور میشد که نوزاد وی مشکلی نداشته باشه اما پس از آزمایش، مشخص شد این نوزاد کرونا گرفته/ایرنا

این مطلب بروز میشود….